Problemer med ny version af Tilbudsportalen giver store problemer for sociale tilbud.

Kommunerne kan ikke stole på Tilbudsportalen

Problemer med Tilbudsportalen efter ny løsning er lanceret i foråret. Det har medført, at en stor del af de sociale tilbud ikke optræder på Tilbudsportalen på trods af lovkrav om, at sociale tilbud skal indberette til portalen . Derfor opfordrer LOS nu kommunerne til at ændrer procedurer, så ingen bliver klemt eller glemt indtil problemerne med Tilbudsportalen er løst.

Kommunerne opfordres til at sætte et eventuelt krav til socialrådgiverne om at de skal indhente og vedhæfte godkendelse fra Tilbudsportalen på indstillinger om anbringelse eller visitation til et private tilbud i bero. Bed i stedet det konkrete tilbud om at sende deres godkendelse.

LOS’ medlemmer og de nye socialtilsyn har siden tilsynsreformen 1.1.2014 i stigende omfang meldt om store problemer omkring registrering på Tilbudsportalen. Problemer, der ifølge LOS’ medlemmer eskalerede i forbindelse med, at Tilbudsportalen skiftede over til den nye version i foråret. Senest meldte et medlem i september tilbage, at han havde opdaget, at hans tilbud ikke fremkom, når man søgte på ledige pladser eller målgrupper på Tilbudsportalen - på trods af han havde indtastet, at tilbuddet havde ledige pladser.

Problemerne med Tilbudsportalen er særlig alvorlige, da det ikke bare er et lovkrav, at tilbuddene skal fremgå af Tilbudsportalen, men også at Tilbudsportalen skal fungere som tilbuddenes annonceplads til de anbringende kommuner. LOS finder det derfor særlig urimeligt, at implementeringen af den nye Tilbudsportal i forbindelse med Tilsynsreformen har været så fejlbehæftet som tilfældet er. Hele forløbet tyder på, at man ikke har været tilstrækkeligt forberedt på opgavens omfang, eller at der ikke er afsat den nødvendige økonomi og tidsramme til at sikre en kvalificeret overgang i forbindelse med Tilsynsreformen.

 

Flere problemer

Det er ikke kun søgning på målgruppe der er problemer med, det gælder også søgning på ledig plads samt områdesøgning, der lider under samme mangler.

Problemet er størst for de private tilbud, da LOS går ud fra, at kommunerne har styr på hvilke af deres egne tilbud, der har ledige pladser. LOS opfordrer derfor alle kommuner til at bruge søgefunktionen på LOS’ hjemmeside http://www.los.dk/find-tilbud-ledige-pladser/ledige-pladser, når de vil se, hvilke private tilbud, der har en ledig plads. Det sker allerede i dag i mange kommuner, men som situationen er i dag, bør det gælde i alle kommuner. Hvis man kun baserer sig på Tilbudsportalens oplysninger vil man mangle størstedelen af de private tilbud i søgningen.

Problemerne rammer især tilbud, der har en godkendelse, men endnu ikke er blevet regodkendt, eller hvor tilsynet endnu ikke har lagt en tilsynsrapport op på Tilbudsportalen. Ifølge oplysninger fra Socialtilsynene er langt under halvdelen af tilbuddene opdateret på Tilbudsportalen. Kommunerne opfordres derfor til at sætte et eventuelt krav til socialrådgiverne om at de skal indhente og vedhæfte godkendelse fra Tilbudsportalen på indstillinger om anbringelse eller visitation til et privat tilbud i bero. Bed i stedet det konkrete tilbud om at sende deres godkendelse.

Socialstyrelsen oplyser, at de forventer at løse problemet med anvendelsen af data fra den tidligere version med udgangen af uge 44, men LOS opfordrer til, at man er opmærksomme på problemet indtil Socialstyrelsen giver en udmelding om, at man nu garanterer, at problemerne er løst, og at alle relevante tilbud fremkommer, når man søger på områder, målgrupper og ledige pladser på Tilbudsportalen.

 
Emneord: Tilbudsportalen, Socialrådgiver
LOS på DenOffentlige.dk LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud har som mission at arbejde for at styrke medlemmernes driftsvilkår og muligheder for at gøre en positiv forskel for udsatte børn, unge og voksne i Dan...
Aktivitet: Artikler: 66 | Events: 3 | Kompetenceområder: 3

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.