Foto: Shutterstock

Kulturborgmester til regeringen: Kultur, idræt og børn skal frem i genåbningskøen

Børn og kulturliv lider under nedlukningen. Idrætten og kulturinstitutioner skal have lov at genåbne, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde kommer med en kraftig opfordring til regeringen, når den om kort tid forventes at fremlægge sin genåbningsplan.

”Børn og unge har brug for at komme tilbage på fodboldbanerne – de savner fællesskabet med kammeraterne og at få pulsen op. Jeg frygter for nedlukningens konsekvenser, især for børn og unges mentale sundhed. Nogle kæmper med ensomhed, og de har et udpræget behov for at være en del af fællesskaber i en afgørende periode af deres liv, hvor identiteten udvikles. Og så er der også den fysiske tilstand, der risikerer at blive forværret,” siger hun.

Museer bør genåbne

Franciska Rosenkilde efterlyser desuden, at kulturinstitutioner som museer og biblioteker får lov at genåbne.

”Med sprit, god afstand og ensretning, og et loft på antallet af forsamlede, burde det være forholdsvis lige til at genåbne nogle kulturinstitutioner, som for eksempel museerne. Regeringen er nødt til at tænke kreativt og se løsninger frem for begrænsninger, for mange af os danskere hungrer efter det, som binder os sammen – nemlig kulturen,” siger hun.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.