Kulturministeriet får ny departementschef

Dorte Nøhr Andersen er udnævnt som ny departementschef i Kulturministeriet og starter på mandag. Hun har stor erfaring fra topledelse i centraladministrationen og kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
"Jeg er glad for, at Dorte Nøhr Andersen bliver kulturens nye departementschef. Hun er empatisk, har politisk forståelse og er en dygtig og erfaren strategisk leder. Og så får hun ting til at rykke. Dorte har en stærk profil, der kan åbne Kulturministeriets stærke faglighed op for nye måder at arbejde på. Både med vores opgaver og omverden. Som det første står vi midt i en Corona-krise, hvor vi sammen skal sikre et stærkt, levende og deltagende kultur-, forenings- og idrætsliv. Jeg glæder mig meget til samarbejdet."

Dorte Nøhr Andersen er 45 år og uddannet cand.scient.pol. i 2000 fra Københavns Universitet. Hun blev afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet for fem år siden og har tidligere været vicedirektør i Energistyrelsen.

Ny departementschef Dorte Nøhr Andersen siger:
"Jeg ser meget frem til at gå op ad den kendte trappe til Kulturministeriets departement, hvor jeg vil gå ydmygt til opgaven. Jeg er både beæret, stolt og glad for nu at skulle stå i spidsen for en organisation, som arbejder for det, som binder os sammen – kultur-, idræts- og foreningslivet. Jeg glæder mig til det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere og de mangfoldige aktører og interessenter – også selvom vi i første omgang må mødes digitalt."

Dorte Nøhr Andersen afløser den nu tidligere departementschef Marie Hansen, der er tiltrådt stillingen som direktør i Folketinget.

CV for Kulturministeriets nye departementschef Dorte Nøhr Andersen:
2015 – 2020 Afdelingschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
2012 – 2015 Vicedirektør, Energistyrelsen
2011 – 2012 Kontorchef, Energistyrelsen
2006 – 2011 Kontorchef, Erhvervs- og Byggestyrelsen
2004 - 2006 Specialkonsulent & Sekretariatschef i direktionssekretariatet, Erhvervs- og Byggestyrelsen
2000 – 2004 Fuldmægtig og siden specialkonsulent i Forbrugerstyrelsen

Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.