Kulturministeriet: Nu åbner de første kompensationsordninger

Nu er der åbnet for at søge de første kompensationsordninger, der er etableret for at hjælpe danske kulturinstitutioner og dansk kulturliv. Over de kommende uger vil de øvrige ordninger åbne for ansøgere.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Selvom regeringen har etableret omfattende hjælpeordninger for hele samfundet, så har det været nødvendigt at lave særlige tiltag for at holde hånden under kultur- og foreningslivet. Ikke alle kulturinstitutioner eller foreninger har været godt nok dækket af de generelle ordninger. 

Sammen med et bredt flertal i Folketinget har vi i de seneste uger stablet en lang række ordninger på benene. De første ordninger for højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitet åbner nu, og hen over de kommende uger vil de resterende ordninger også kunne søges. Jeg er glad for de løsninger, vi har lavet, og jeg er mindst lige så glad for, at vi hurtigt har fået stablet ordningerne på benene. Og vi er stadig ikke færdige med kigge på løsninger for kulturlivet.” 

Baggrund 
Der er nu åbnet for de kompensationsordninger, der er målrettet højskoler, aftenskoler og Folkeuniversitet. De kan søge kompensation for forventet tabt deltagerbetaling for perioden 9. marts til 8. juni 2020.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen, der administrerer kompensationsordningerne på Kulturministeriets område. De resterende ordninger – herunder den midlertidige kunststøtteordning og kompensation for faste omkostninger samt for lønudgifter for selvejende institutioner mv. på kulturområdet – forventes at åbne i løbet af de kommende uger.

Søg og læs mere om ordningerne på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om alle tiltagene og de politiske aftaler på Kulturministeriets hjemmeside.

 

Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Kultur
  Ny undersøgelse: Bykommuner i bund og Fanø i top

  Hvis man kunne værdisætte naturen i din kommune med ét tal, hvad ville det så være? Det har forskere på Aarhus Universitet regnet på og kåret Danmarks mest og mindst biodiverse kommuner.

 • 19.02.21 Kultur
  1 ud af 3 danskere vil gøre det mindre i fremtiden

  Coronakrisen ændrer vores flyvevaner, for knap hver tredje dansker vil flyve mindre, når pandemien er fortid, viser en ny befolkningsundersøgelse

 • 17.02.21 Kultur
  Danmark får endnu en verdensrekord - Dette bruger vi flest penge på

  Det globale salg af økologiske fødevarer har aldrig været større. I 2019 rundede det 106 mia. euro, og danskerne lægger sig igen forrest. Ikke alene har Danmark den største økologiske markedsandel. Danskerne er nu også dem, der bruger flest penge på økologi pr. indbygger. Det fremgår af en ny international rapport, som offentliggøres i dag.

 • 10.02.21 Kultur
  Nye kulturaftaler skal løfte kulturen i hele landet

  I de næste fire år vil 12 kulturregioner rulle 29 indsatsområder og utallige projekter ud til glæde for især børn og unge. Det sker gennem de såkaldte kulturaftaler, som indgås med kommunerne, og som kulturministeren har underskrevet.

 • 05.02.21 Kultur
  Sne i Danmark: Her er der skispor

  Flere steder i landet er der nu trukket friske spor til langrendsløb. Uanset om der er præpareret spor eller ej, er du altid velkommen til at stå på ski i alle statens skove og naturområder.