Lars Henningsen bliver direktør for tre kommuners fælles it-selskab

Rutineret direktør for nyt fælles it-center

Ballerup, Egedal og Furesø har ansat en rutineret direktør til at lede de tre kommuners banebrydende it-fællesskab - IT-Forsyningen I/S, der bliver placeret i Farum. 
Han er 54-år, hedder Lars Henningsen, og er fra 1. september direktør for IT-Forsyningen I/S, der allerede fra 1. januar 2014 skal servicere de tre kommuner Ballerup, Egedal og Furesø med effektiv og  driftsikker it.
IT-Forsyningen får 35 medarbejdere, der skal samles i et nyt ITcenter på Rådhustorvet 1-7 i Farum. Lars Henningsen får ansvaret for  at klargøre og lede driftsselskabet.
 
Spændende pionerprojekt
Lars Henningsen selv glæder sig til at begynde på sit nye arbejde på mandag.
- Det bliver utroligt spændende at være med til at bygge en helt ny IT virksomhed op, der bliver den første af sin art herhjemme. Jeg er sikker på, at denne banebrydende form for samarbejde mellem de tre kommuner om it-driften vil sætte tydelige aftryk på det digitale landkort - og i øvrigt give en betydelig effektiviseringsgevinst. Vi får et langt bedre grundlag for at udvikle smarte digitale løsninger, der bedst hjælper borgerne og virksomhederne videre, siger Lars Henningsen.
- Vi glæder os til at kunne byde Lars Henningsen velkommen i næste uge. Lars har meget solide ledelsesmæssige, it-strategiske og tekniske kompetencer, der er vigtige, når det handler om at bygge en helt ny IT-organisation op, som skal kunne levere effektiv og driftsikker it fra første dag. Samtidig ved Lars, hvad der skal til for at sikre serviceydelser til en offentlig organisation, som skal kunne løse fremtidens digitale udfordringer, siger bestyrelsesformand for ITForsyningen, Peter Olrik.
 
Bred erfaring med it-ledelse
Lars Henningsen har senest været forretningschef for Forretningscenter IT under Koncern Service i Københavns Kommune, hvor han havde ansvaret for IT-service til kommunens 25.000 ansatte. 
Tidligere har han været Business Director i CSC Nordic og leder i blandt andet Siemens Enterprise Communications, Oracle Danmark og IBM Danmark.
Furesø Kommune på DenOffentlige.dk Furesø Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.11.20 Infrastruktur
  Lokale initiativer modtager 53 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

  Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 • 09.11.20 Infrastruktur
  Regeringen lancerer nye initiativer for at hjælpe corona-ramte danskere

  Nedlukninger i flere europæiske lande samt i dele af Danmark skaber stor usikkerhed om fremtiden for dansk økonomi. For at imødegå de aktuelle udfordringer og ruste Danmark til en ny bølge af coronavirus påbegynder regeringen nu forhandlinger om finansloven og en samlet grøn genstart med stærkt fokus på økonomisk tryghed og sikring af danske arbejdspladser.

 • 04.11.20 Infrastruktur
  Dom er vigtigt skridt for Femern Bælt-forbindelsen

  Forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig har givet den endelige tilladelse til at bygge tunnelen under Femern Bælt.

 • 03.11.20 Infrastruktur
  Landdistrikterne halter efter resten af Danmark

  Størstedelen af landet har frem mod coronakrisen haft stigende beskæftigelse og vækst, men ny redegørelse slår samtidig fast, at væksten er lavere i områder uden for de større byer.

 • 30.10.20 Infrastruktur
  Tre kandidater til årets Brolæggerpris

  Dommerkomitéen i Brolæggerlauget i DI Dansk Byggeri har indstillet tre kandidater til Brolæggerprisen. Et af projekterne er ny granitbelægning i forbindelse med nye pullerter på Amalienborg Slotsplads. I Esbjerg er det lange strøg med granit i smukke mønstre i Kongensgade blevet indstillet, mens Aarhus er kommet i betragtning for et nyt byrum i Filmbyen i Aarhus.