Mads Øvlisen trækker sig fra udvalg

Mads Øvlisen trækker sig som formand for udvalget om socialøkonomiske virksomheder. Annette Vilhelmsen understreger, at arbejdet i udvalget fortsætter uændret.

Mads Øvlisen har meddelt Annette Vilhelmsen, social-, børne- og integrationsminister, at han trækker sig fra posten som formand for udvalget om socialøkonomiske virksomheder. Hans begrundelse er en bekymring for, at vægtningen af det erhvervsmæssige fokus ikke længere vil være til stede i samme omfang med flytningen af området til Social-, Børne- og Integrationsministeriet.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:

”Det er beklageligt, at Mads Øvlisen har valgt at trække sig, og jeg vil gerne takke ham for den store indsats, han har lagt i udvalget. Men arbejdet i udvalget fortsætter uændret, og jeg vil gerne understrege, at kursen er fuldstændig uændret.

Min tilgang er fortsat, at når vi skal fremme socialøkonomiske virksomheder, så kræver det en stærk vægt på det erhvervsmæssige. Jeg er overbevist om, at socialøkonomiske virksomheder har et stort vækstpotentiale og de kan løfte en række væsentlige samfundsopgaver - også at få mange mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, og som ofte kæmper med sociale problemer, med i stærke arbejdsfællesskaber.

Det kræver et godt samarbejde mellem en række ministerier, blandt andet Erhvervs og Vækstministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet og Social-, Børne- og Integrations-ministeriet. Regeringen lægger stor vægt på denne indsats og vil derfor også sikre det nødvendige samarbejde.”

Udvalgets arbejde offentliggøres sidst på sommeren.

Emneord: Social- børne og integrationsministeriet, Mads Øvlisen, Annette Vilhelmsen, Socialøkonomiske virksomheder, Udvalg, Socialøkonomi
Social-, Børne-, og Integrationsministeriet på DenOffentlige.dk Social-, Børne og Integrationsministeriet er opløst og opgaverne overført til andre ministerier. 
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.02.17 Velfærd
  SUS og Social+ fusionerer

  SUS' selvstændige afdeling for sociale opfindelser Social+ fusionerer med SUS.

 • 04.04.16 Velfærd
  Tønder Kommune får sin første socialøkonomiske virksomhed

  Virksomhedsportens opgave vil være at beskæftige borgere med særlige behov i f.eks. fleksjob og tilbyde aktiveringsindsatser til ledige, der henvises fra Jobcentret. Målet er at hjælpe flest mulige ledige i ordinær beskæftigelse.

 • 24.02.16 Politik
  Nyt Dialogforum skal hjælpe virksomheder med at koble samfundsansvar og vækst

  Hos en socialøkonomisk virksomhed i Kolding lancerede erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, som skal være regeringens nye platform for dialog om, hvordan samfundsansvar og vækst kan gå hånd i hånd. Se kommissorium og sammensætning her.

 • 11.05.15 Velfærd
  Ny rapport: Opskrift på socialt ansvar og forretningsmæssig succes

  Langt flere danske virksomheder kan blive mere socialt ansvarlige og konkurrencedygtige på samme tid. Sådan lyder hovedkonklusionen i ny rapport fra Danmarks første sociale investeringsfond. Den Sociale Kapitalfond kommer nu med bud på, hvor de sociale vækstvirksomheder skal findes. Det sker på baggrund af Fondens første tre års arbejde og analyser af over 450 sociale virksomheder – den hidtil største kortlægning af området.

 • 08.09.14 Politik
  Styrket indsats for socialøkonomiske virksomheder

  Socialministeriet og Beskæftigelsesministeriet offentliggør i dag et fælles udspil, der skal skabe flere og stærkere socialøkonomiske virksomheder i Danmark. Oprettelsen af et nyt vækstcenter og en blåstemplingsordning for socialøkonomiske virksomheder er blandt de 10 initiativer.