Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen får kritik efter udtalelse om sexchikane

Statsminister Mette Frederiksen vil ikke være statist i den igangværende debat om sexchikane. Derfor har hun nu meldt sig på banen, og igen kritiseres hun stort af egne følgere.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har atter engang valgt at deltage i debatten via et opslag fra sin Facebook-profil. Senest statsministeren gjorde dette, blev hun udsat for masser af kritik, da hun forsvarede hendes valg for, hvorfor religiøs omskæring ikke burde forbydes i Danmark.

Denne gang bakker statsministeren op om, at der skal tages afstand fra sexchikane, og hun mener ganske enkelt, at sexchikane er forkert.

“Det er vel egentlig ret enkelt. Sexchikane er forkert. Udtryk for en kultur mange af os ønsker endeligt at forkaste. Uforeneligt med det samfund, vi ønsker at være. Jeg bakker op om alle de kvinder, der nu siger fra. De mænd, der giver deres støtte. Jeg bakker op om jer, der står frem og fortæller om egne oplevelser. Jer, der har haft de samme oplevelser, og som ikke ønsker at fortælle om dem. Sofie der går op på den store scene. Jer, der skriver under. Jer, der nikker i det stille. Jeg bakker op,” lyder det fra statsministeren i opslaget på Facebook, der fortsættes.

Folk raser over disse ting

Det der har fået folk op at ringe ved Mette Frederiksen opslag er, at hun selv omtaler sexchikane som magtmisbrug. Samtidig har hun selv udpeget Jeppe Kofod til udenrigsminister på trods af, at han selv har anvendt magtmisbrug i forbindelse med en gammel sag, hvor han havde samleje med et blot 15-årig pige.

“Apropos ledelsesansvar; hvornår fyre du den mand der er udenrigsminister under dig og som efterlod en teenagepige grædende på et toilet imens han selv gemte sig under sengen, efter de havde været sammen seksuelt?” lyder det blandt andet fra Mikkel Albrecht Conrad Radicke.

Mette Frederiksens opslag er generelt oversvømmet i negative kommentarer, der enten omhandler situationen med Jeppe Kofod, eller afvisningen om, at socialdemokraterne vil gøre omskæring forbudt på små børn.

Komikeren Rasmus Olsen skriver blandt andet “Men vi er vel enige om, at hvis man bider forhuden af, så er det ikke længere magtmisburg?

“Ja det kan du bakke op om, men et forbud mod omskæring af drenge vil du ikke,” lyder det videre fra Andreas Fabild.

Læs Mette Frederiksens opslag her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også