Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: "Jeg skriver det ikke, fordi det skal være skræmmende"

Nu udtaler statsminister Mette Frederiksen (S) sig.

Tirsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) lavet et opslag på sin Facebook.

Her forklarer hun nærmerer om, hvorfor præcis regeringen er så bekymret for den nye britiske variant af coronavirus, der netop nu spreder sig i Danmark. Selvom varianten ikke er mere farlig, så mener forskerne, at den er noget mere smitsom. Og det vække bekymring.

"Andelen, der er smittede – ud af dem, der testes – er faldet. Det er selvsagt godt. Men! Hvis vi dermed tror, at vi kan ånde lettet op og slække på restriktioner og adfærd, så risikerer vi først, at det går helt galt. For ”nedenunder” de overordnede smittetal kan vi se, at den engelske variant spreder sig. Og den er mere – meget mere – smitsom," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

Hun sætter derefter nogle ord på, hvad eksponentiel smitte egentlig betyder.

"Man skal forestille sig, at man sidder på øverste række på tribunen i Parken. Og at stadionet ikke er ramme for en fodboldkamp, men derimod en balje, der kan fyldes op med vand," skriver Mette Frederiksen, inden hun uddyber:

"Ved siden af ens plads på øverste række er der en vandhane, der drypper. Den drypper hvert minut. Første gang én dråbe, næste gang to dråber, tredje gang fire dråber, fjerde gang otte dråber. Og så videre. En fordobling i antal dryp for hvert minut. Hvor lang tid går der, før Parken er fyldt op med vand?" Spørger statsministeren retorisk.

For sent 

Ifølge statsminister Mette Frederiksens udregning, vil det i det tilfælde kun ikke en gang tage tre kvart, før landets nationalstadion er fyldt med vand. Helt præcis 44 minutter- 

"Pointen er, at man først opdager, at vandet er steget, når det nærmest er for sent. Måske først efter 42 minutter i scenariet med Parken.

Jeg skriver det ikke, fordi det skal være skræmmende. Og i Danmark har vi netop sat ind tidligt. Men eksemplet viser, hvor hurtigt det pludselig kan gå," skriver statsministeren. 

"Vi kan ikke udrydde den engelske variant af corona i Danmark. Den er allerede for udbredt. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsinke dens udbredelse i samfundet. Så vi kan vaccinere så mange som muligt. Det er et kapløb med tiden."

Statsministeren understreger, at selvom vaccinen nu er i Danmark, skal befolkningen fortsat holde fast, holde afstand og følge de andre gældende retningslinjer og restriktioner. 

"Det kræver, at vi ikke giver slip nu eller i den kommende tid - også selvom, at de daglige smittetal måske umiddelbart ser bedre ud," afslutter Mette Frederiksen sit opslag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.