Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen sidder ombord på fly til Israel: Nu forsvarer hun beslutningen

Statsminister Mette Frederiksen forsvarer sin beslutning om at rejse ud af landet.

Klokken 07.30 lagde Mette Frederiksen et billede op sin Facebook-profil, hvor hun viser, at hun sidder i et fly.

Det gør hun med en længere tekst, hvor hun forsvarer sit valg om at rejse ud af landet til trods for, at hun fraråder andre danskere at gøre det samme.

Ifølge Mette Frederiksen er det dog en nødvendighed, at hun sætter sig på flyet ombord til Israel,  da hun skal drøfte et tættere samarbejde om vacciner med Østrig og Israel.

“Vacciner, vacciner, vacciner. Nærmest alt, hvad vi gør lige nu, handler om det. Så vi hurtigst muligt kan åbne Danmark sikkert op - og så vi på langt sigt kan blive ved med at beskytte os mod corona og mulige andre pandemier,” lyder det indledningsvist fra Mette Frederiksen.

“Vi skal tænke frem. Forberede os på potentielle mutationer. For er der én ting corona har demonstreret, så er det, at vi skal have et stærkere forsvar mod sundhedskriser, som truer vores samfund, sundhed og økonomi.”

“Og det er den primære grund til, at jeg nu er på vej til Israel.” fortæller Mette Frederiksen altså om beslutningen om at rejse til Israel.

Hun fortæller endvidere, at der er undtagelser i forbindelse med at rejse ud af landet, og dette mener hun altså, er en af dem. ‘Det er kritisk, at vi allerede nu rykker på udvikling og produktion af vacciner,” lyder det fra statsministeren.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.