Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen vil samarbejde og koordinere bl.a. Ny Nordisk Skole med undervisningsminister Christine Antorini. Foto: Peter Sørensen

Ministre samarbejder om læring fra 0 til 18 år

Undervisningsministeren og social-, børne- og integrationsministeren er enige om et tæt samarbejde om at skabe sammenhæng i hele 0-18-års-området. Det gælder blandt andet Ny Nordisk Skole og det nye Rådet for børns læring.

Undervisningsminister Christine Antorini og social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen vil sikre en fortsat sammenhængende indsats for læring fra 0 til 18 år. Det skal ske gennem et samarbejde og koordinering – blandt andet af Ny Nordisk Skole og det kommende Råd for børns læring.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:

”Alle børn skal have de bedste muligheder i vores dagtilbud for at få en god start på deres liv, uafhængigt af hvilken bagage, de har med. Fællesskabet er en tryg og stærk ramme om det børneliv og de pædagogiske og læringsmæssige udfordringer, som ikke mindst de udsatte børn skal hjælpes med at kunne møde. Derfor glæder jeg mig til det tætte samarbejde med undervisningsministeren om denne opgave.”

Undervisningsminister Christine Antorini siger:

”Læring begynder lige fra børn er helt små, og et fælles syn på læring for både børn og unge er helt centralt for regeringen. Derfor ser jeg frem til et tæt samarbejde med social-, børne- og integrationsministeren – for eksempel om mange af de vigtige forandringsprojekter om overgange mellem børnehaver og folkeskoler.”

De to ministre vil blandt andet arbejde sammen om Ny Nordisk Skole, der er et forandringsprojekt for både dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser med deltagelse af cirka 340 institutioner, der sammen styrker læringsindsatsen i netværk på mindst tre institutioner.

Derudover har de to ministre inviteret en række organisationer og interessenter til en drøftelse af og dialog om dagtilbudsområdet, som i forbindelse med ressortomlægningen flyttede fra Undervisningsministeriet til Social-, og Børne- og Integrationsministeriet.

Samarbejde om det nye Råd for børns læring, der er en del af aftalen om et fagligt løft af folkeskolen, skal desuden være med til at sikre det samlede læringsperspektiv.

Vær med i Ny Nordisk Skole

Den 11. oktober 2013 er der frist for ansøgninger til anden ansøgningsrunde i Ny Nordisk Skole, som vil blive igangsat af tre regionale møder i København (29. august), Odense (16. september) og Aalborg (23. september) kl. 17-19. Der vil blive åbnet for tilmeldinger til møderne og for ansøgninger på www.nynordiskskole.dk.

Emneord: Annette Vilhelmsen, Christine Antorini, Ny Nordisk Skole, Læring
Social-, Børne-, og Integrationsministeriet på DenOffentlige.dk Social-, Børne og Integrationsministeriet er opløst og opgaverne overført til andre ministerier. 
Aktivitet: Artikler: 66 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Børn skal lege i institutionen

  Legen skal være førsteprioritet i børnenes hverdag. Derfor går LEGO Fonden, to kommuner og UCL nu sammen om ambitiøst udviklingsprojekt.

 • 30.10.14 Politik
  Regeringen investerer millioner i praktikpladsinitiativer

  Undervisningsministeriet har sammen med DA og LO lagt sig fast på udmøntningen af midler afsat i vækstpakken 2014 til initiativer, der skal styrke det praktikpladsskabende arbejde på erhvervsskolerne. Samtidig sætter parterne ind over for elever, som er gået i stå i deres uddannelse, fordi de hverken er i praktik i en virksomhed eller i skolepraktik.

 • 03.04.14 Velfærd
  Danskerne er blevet gladere for folkeskolerne og børnehaverne

  Elever og forældre er blevet mere tilfredse med folkeskolerne, forældre med børn i dagtilbud er endnu gladere for tilbuddene, og tilfredsheden hos hjemmehjælpsmodtagere ligger stadig højt. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har fået foretaget af brugernes tilfredshed med velfærdsydelserne.

 • 25.02.14 Politik
  Ambitiøs erhvervsuddannelsesreform på plads

  Med en ny aftale, ”Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser”, er der et stort kvalitetsløft på vej til erhvervsskolerne. Danmark har brug for, at mange flere unge tager en erhvervsuddannelse for at dække behovet for dygtige faglærte i fremtiden. Reformen baner vejen for attraktive erhvervsuddannelser for unge, og voksne får langt bedre muligheder for at uddanne sig fra ufaglært til faglært.

 • 21.01.14 Politik
  Flere skoletimer skal foregå i det fri

  Undervisningsminister Christine Antorini og miljøminister Ida Auken vil give flere skoleelever mulighed for at bytte klasseværelset ud med undervisning i det fri. Det skal ske gennem et nyt udviklingsprojekt om mere udeskoleundervisning med 65 demonstrationsskoler.