Byriel i spidsen for kulturhovedstad

Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og etableringen af den ny organisation er i fuld gang. På bestyrelsesmødet i mandags blev Anders Byriel, der er direktør i Kvadrat A/S, valgt til næstformand i bestyrelsen for Aarhus 2017.

Bestyrelsen, der skal lede Aarhus sikkert gennem processen som Europæisk Kulturhovedstad, har i denne uge afholdt sit første møde siden udnævnelsen i august. På mødet blev den øsjyske erhvervsleder Anders Byriel valgt til næstformand for bestyrelsen. Formand for bestyrelsen er borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard.

”Jeg er utroligt glad for, at vi har Anders Byriel med på holdet i den vigtige rolle som næstformand. Dels er han en dygtig erhvervsleder, og dels brænder han for kulturen. Den kombination er uvurderlig i bestyrelsens arbejde,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Anders Byriel er 47 år og adm. direktør i Kvadrat A/S, der er internationalt kendt for at producere højkvalitets tekstiler til den europæiske møbelindustri og en række af verdens største landmarks. Anders Byriel er uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har en MBA fra Copenhagen Business School.
Han har siden 1992 arbejdet i Kvadrat og har desuden beklædt en række tillidsposter. Blandt andet som bestyrelsesformand i en række innovative virksomheder, ligesom han har været formand for Designrådet og senest er tiltrådt som bestyrelsesmedlem i Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Næstformanden ser frem til nogle spændende år forude.

”RETHINK, der er temaet for Aarhus 2017, afspejler den tankegang, som jeg kender fra mit daglige arbejde. Muligheden for at realisere RETHINK i stor skala og samtidig sikre, at Aarhus og regionen får optimalt udbytte af titlen som Europæisk Kulturhovedstad, er nogle af de vigtigste opgaver, jeg har sammen med den øvrige bestyrelse,” siger Anders Byriel.

Den tretten medlemmer store bestyrelse i Aarhus 2017 er sammensat af syv politisk udpegede medlemmer, samt seks uafhængige fagfolk med bånd til både kultur- og erhvervssektoren.

”En af Aarhus mange styrker er, at vi har et erhvervsliv, som engage- rer sig i kulturen. Det er også en af grundene til, at vi har vundet tit- len som Europæisk Kulturhovedstad 2017. Det er den stærke forbin- delse, der er blevet yderligere forstærket med Anders Byriel som næstformand i bestyrelsen,” siger rådmand for Kultur og Borgerser- vice Marc Perera Christensen.

Emneord: Kulturhovedstad, Kvadrat, Andes Byriel, Designrådet, Europæisk Kulturhovedstad, Jacob Bundsgaard
Aarhus Kommune på DenOffentlige.dk Aarhus Kommune
Aktivitet: Artikler: 180 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.

 • 04.09.14 Politik
  Veteranhjem til Aarhus

  Partierne bag forsvarsforliget er blevet enige om at placere et veteran- hjem i Aarhus. Borgmester Jacob Bundsgaard og social- og beskæftigelses- rådmand Thomas Medom glæder sig over beslutningen

 • 09.10.13 Ledelse
  Borgmester ønsker flere kvinder i ledelsen

  Antallet af kvinder på lederposter i Aarhus Kommune falder, og borgmester Jacob Bundsgaard sætter nu ind for at få vendt denne udvikling.

 • 19.08.13 Velfærd
  Nyt dansk-kinesisk samarbejde

  Aarhus Rådhus havde den 15. August besøg af Aarhus Katedralskoles nye partnerskole i Nan-jing - Nanjing Qinhuai High School.