Opret event

Inklusion og forskelsbehandling

  • Hvad:
  • Hvor: Fries lokaler i Nannasgade nr. 18, 2200 KBH
  • Startdato: 12.09.13 13:00
Tilmeld
Specialreformen 2.0. (for mere information om reformen og Fries høringssvar se friekøbenhavn.dk) har i høj grad været med til at specialisere inklusionsområdet til isoleret at omhandle diagnoseområdet. I Frie oplever vi, at inklusion er et livssyn, en værdi og en kvalitet, der ikke blot favner børn og unge i marginalerne, men netop et arbejdsbegreb, der sikrer at socialisering og udvikling sker i en daglig; brobygning mellem forskelligheder uanset om disse drejer sig om flerkulturelle børn og flersprogethed, køn, handicap, social baggrund og værdigrundlag.
 
I vores daglige dialog med ledere, pædagoger, bestyrelser og eksperter på området er vi blevet opmærksomme på, at der i Frie er en udbredt grad af indsatser og erfaringer med inklusionsbegrebet.
 
Derfor vil vi gerne samle og dele ud af disse erfaringer, således at flere institutioner og flere forældre får adgang til at vælge de institutioner, der er allerbedst til at arbejde med at sikre børn lige adgang, lige værd og ikke mindst sikre sammenhængskraften i det gode børneliv og i samfundet.
 
Mini-konferencen bliver opstarten på et fælles arbejde med at identificere, hvor Fries medlemsinstitutioner er særligt kompetente og hvor der er behov for partnerskaber og mere viden/kompetenceudvikling og uddannelse.
 
Lidt Inspiration:
 
 
Bjørg Kjær om inklusion