Ny politisk kultur, tak!

Politik for borgerne – af borgerne! I Alternativet er politik noget vi gør, sammen. Sådan bør det også være generelt.

Medlemmerne er Alternativets vigtigste ressource.
 
Og vi er ikke blege for at indrømme, når vi er i tvivl om, hvordan vi skal forholde os til nogle af de forslag, der bliver stillet af de andre partier i Folketinget. Når vores MF’ere kommer i sådan en situation, ja så rækker de ud efter os, medlemmerne.
 
For Alternativet er medlemmerne - og medlemmerne er Alternativet!
 
For eksempel fik alle medlemmer, en tirsdag i april 2017, mail fra vores folketingsgruppe. Mailen handlede om Enhedslistens forslag om at afskaffe blasfemiparagraffen og beskrev både for og imod forslaget. Derudover var der links til selve forslaget på Folketingets hjemmeside, Straffelovrådets rapport om selvsamme paragraf fra 2014 samt mulighed for at deltage i livestreaming af Alternativets gruppemøde på Alternativets facebookside. Her kunne man overvære Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia, og Erik Bjergager, chefredaktør for Kristeligt Dagblad, fremføre argumenter for og imod en afskaffelse.   
 
Vi medlemmer fik efterfølgende mandat til at stemme om, hvorvidt Alternativet skulle bakke op om Enhedslistens forslag. Folketingsgruppen følger medlemmernes beslutning, såfremt mindst 10 procent af medlemmerne deltager i afstemningen inden fastsat sluttidspunkt.
 
Det samme skete, da Alternativet i januar 2019 skulle tage stilling til, om minkavl skulle forbydes. Endnu engang fik vi medlemmer udsendt skrivelser for og imod forslaget og mandat til at stemme om det. 
 
Det er lige netop sådanne tiltag, der fik mig til at stemme på Alternativet til Folketingsvalget i 2015. Og det er lige netop sådanne tiltag jeg selv går på valg på, til folketingsvalget. For ligesom Alternativet og medlemmerne er to komplementære enheder, skal folketinget og danskerne også være det.
 
Det er tid til ny politisk kultur!
 
Kh Mette Rahbek
Emneord: Mette Rahbek, Alternativet, KANDIDATERNE, FV2019, 150219
Mette Rahbek på DenOffentlige.dk 43 år, fra Odense og folketingskandidat for Alternativet Fyn.   Mine første erfaringer som kandidat høstede jeg ved KV17 i Odense, hvor 387 fantastiske mennesker valgte at sætte deres X ved m...
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også