Ny premierminister: Brexit betyder brexit

Storbritanniens snart nye premierminister, Theresa May, lover at gå efter "den bedste aftale" med EU.

- Jeg er æret og ydmyg over at være blevet valgt.

Sådan indleder Storbritanniens kommende premierminister, Theresa May, et ultrakort pressemøde.

Hun er blevet valgt som den næste konservative leder og dermed premierminister David Camerons efterfølger i Downing Street nummer 10.


Theresa May takker foran den samlede verdenspresse David Cameron for hans arbejde for Det Konservative Parti og hele Storbritannien. 

Hun påpeger samtidig, at Storbritannien har brug for en stærk ledelse, der kan styre landet gennem "svære tider" og svære forhandlinger med EU.

- Brexit betyder brexit, og vi skal gøre det til en succes. Vi skal forene vores land, siger hun og henviser til, at Storbritannien går usikre økonomiske tider i møde.

Samtidig lover hun at kæmpe for den "bedst mulige aftale" med EU omkring Storbritanniens fremtidige relation til unionen, hvis briterne officielt forlader den.

Flere eksperter vurderer, at forhandlingerne om briternes exit fra EU kan indledes hurtigere end ventet med Theresa Mays hurtige udnævnelse. 

Det forholdt den kommende premierminister sig dog ikke til på pressemødet, hvor ingen journalister fik mulighed for at stille spørgsmål.

Til gengæld gav hun - i rene overskrifter - et glimt af den retning, hun vil udstikke for briterne:

"En positiv vision for vores nations fremtid", "Vi vil bygge et bedre Storbritannien", "Vi vil give folk større kontrol over deres liv" og "Storbritannien skal have en ny rolle i verden".

Under det korte pressemøde, foran det britiske parlament, er Theresa May flankeret af flere af sine partifæller. 

Ligesom David Cameron opfordrede hun briterne til at forblive i EU. Nu bliver opgaven at række hånden ud til de partifæller, der kæmpede for brexit.

Theresa May stod tilbage som den eneste kandidat til premierministerposten, efter at modstanderen Andrea Leadsom tidligere mandag trak sig fra kapløbet.

/ritzau/

Emneord: Premierminister, Storbritannien, Theresa May, Brexit
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.