Oplagt med eksportfokus til USA

Regeringens handlingsplan for løft af eksporten til USA er rigtig set, mener DI. For der er milliarder af kroner i vente for den danske eksport til USA.

Danske virksomheder kan med en kommende frihandelsaftale forvente et boost i eksporten til USA på 27 milliarder kroner, og den samlede danske økonomi vil vokse med 9 milliarder kroner. Dertil kommer 15.000 nye danske arbejdspladser. Så det er helt rigtigt set, at den danske regering nu retter blikket mod USA med en ny handlingsplan, der med 23 konkrete initiativer skal løfte eksporten til USA med 25 procent på tre år. 
 
- Efter at vi i en længere periode har haft stor fokus på vækstmarkederne – ikke mindst i BRIK-landene, så giver det god mening at vende blikket mod USA, siger DI’s afsætningspolitiske chef Peter Thagesen.
 
Tredjestørste marked
USA er Danmarks tredjestørste eksportmarked, og de amerikanske forbrugere købte danske varer og tjenesteydelser til en værdi af knap 100 milliarder kroner i 2012, der svarer til omkring ni procent af vores samlede eksport. 
 
- Og der sker rigtig mange spændende ting i øjeblikket, som giver muligheder for danske virksomheder, siger Peter Thagesen. 
 
Gode muligheder for at byde ind
Han peger på, at den amerikansk økonomi er i bedring, og forbrugernes lyst til igen at købe high end-varer er voksende. Og i den amerikanske debat er der blevet større fokus på miljø, energi og fødevaresikkerhed. USA er også blevet verdens største marked for økologiske fødevarer. 
 
- Det er alt sammen områder, hvor danske virksomheder har ekspertisen og kan byde ind, siger Peter Thagesen. 
 
Med en ambitiøs handels- og investeringsaftale mellem EU og USA, hvor man fjerner toldbarrierer og tidskrævende fordyrende procedurer, kan man ifølge DI’s afsætningspolitiske chef forvente at det i forvejen solide handelsforhold løftes markant.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.