Politiet skjuler titusindvis af politianmeldelser

Noget tyder på, at der bliver anmeldt langt flere forbrydelser, end der står anført i statistikken.

Nu viser det sig, at faldet i forbrydelser i Danmark er væsentligt lavere, end det hidtil har været fremme, skriver metroxpress.


Antallet af anmeldte sager, hvor politiet ikke har taget rapport og ført dem med i statistikken, er steget fra 66.177 i 2007 til 83.674 sidste år, viser et folketingssvar. I denne måned kritiserede de to statsadvokater, at politiet bare i år har skjult flere hundrede voldtægtsanmeldelser, så det så ud, som om færre har anmeldt voldtægter.

»Det er en regulær skandale. Når politiet vælger ikke at optage rapport i flere og flere politianmeldelser, så ved vi ikke, hvor mange forbrydelser der foregår i Danmark,« siger formand for retsudvalget Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Ifølge folketingssvaret drejer det sig blandt andet om ‘dødfundne, tvangsindlæggelser og eftersøgninger, men dækker også over de tilfælde, hvor der er behov for at kortlægge, om der er tale om et strafbart forhold.’ SF’s retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen,vil ‘hænge Søren Pind op på det’.

»Det er jo et vink om, at det ikke går helt så godt. Nu hvor vi ved, at politiet havde skjult mange sager på voldtægtsområdet, har de så også gjort det med anden kriminalitet,« spørger hun.

Justitsministeriet skriver i et svar:

‘Justitsminister Søren Pind har indledt en undersøgelse på voldtægtsområdet, som bl.a. handler om politiets anvendelse af undersøgelsesnumre i sædelighedssager. Rigspolitiet og Rigsadvokaten er samtidig i gang med at fastsætte centrale retningslinjer for anvendelsen af undersøgelsesnumre mere generelt.’

Emneord: Politiet, Politianmeldelse, Kriminalitet, Lisbeth Bech Poulsen, Peter Skaarup
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 06.08.16 amanda bentsen
    det samme sker på andre områder

    politiet dækker over offentlige myndigheders forbrydelser i stor stil i over 25 år er der ikke faldet så meget som en eneste dom på området omrkring børn - alt afvises - trods massive beviser - man nægter også vold mod kvinder

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også