Politiker politianmeldt for bedrageri med tabt arbejdsfortjeneste

Nordjysk regionsrådsmedlem er sluppet afsted med at få ulovlig kompensation for tabt arbejdsfortjeneste gennem fire år.

Region Nordjylland har politianmeldt et regionsrådsmedlem fra S for at snyde med tabt arbejdsfortjeneste gennem fire år. Det oplyser regionen ifølge Ritzau. 

Det er politikeren Tina Juul Kjellberg, der er politianmeldt, og hun har erkendt bedrageriet, fremgår det. Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er ifølge Ritzau chokeret over sagen. 

- Som udgangspunkt har jeg tillid til mine medmennesker, og derfor er jeg selvfølgelig meget rystet over, at et regionsrådsmedlem tilsyneladende desværre har begået bedrageri for omkring 728.000 kroner.

Læs også sagen om tabt arbejdsfortjeneste

DenOffentlige har tidligere afsløret, hvordan mindst 150 politikere fra regioner og kommuner i hele landet brugte reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for at øge lønnen. Det førte til en lønreform for lokalpolitikere i sommeren 2014.

Se alle artikler i sagen her.

I sagen fra Nordjylland er politikeren sluppet afsted med bedrageriet de første to år ved tilsyneladende at fikse med dokumentationen, mens hun i de sidste to år helt har undladt at indsende dokumentation. Sagen kom først til regionsformandens kendskab for nylig. 
 
Det er ikke første gang at politikere er afsløret i at snyde med kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste. For fire år siden afslørede DenOffentlige i en artikelserie, hvordan byrådspolitikere i flere kommuner nærmest havde tagselv-bord til at øge honoraret for byrådsarbejdet.
 
Dengang måtte flere kommuner stå skoleret for ministeriet, og skandalen førte til en debat om politikernes honorar.
 
Debatten førte dengang til at daværende Indenrigsminister Margrethe Vestager flertal i Folketinget for at øge lokalpolitikernes honorarer med omkring 30 procent og en reform af ordningen for tabt arbejdsfortjenste. 
 
Emneord: Tabt arbejdsfortjeneste, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Region Nordjylland, Ulla Astman, Socialdemokratiet, 130319
DenOffentlige på DenOffentlige.dk
Aktivitet: Artikler: 18 | Events: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 10.10.18 Sundhed
  Ét fælles nummer i hele landet hvis du er akut syg

  Regionerne opretter nu et fælles landsdækkende akutnummer, der skal erstatte de mange forskellige telefonnumre i dag. Det skal være nemmere at komme igennem til de rigtige, hvis man er akut syg – og derfor skal nummeret været det samme i hele landet.