Politiker politianmeldt for bedrageri med tabt arbejdsfortjeneste

Nordjysk regionsrådsmedlem er sluppet afsted med at få ulovlig kompensation for tabt arbejdsfortjeneste gennem fire år.

Region Nordjylland har politianmeldt et regionsrådsmedlem fra S for at snyde med tabt arbejdsfortjeneste gennem fire år. Det oplyser regionen ifølge Ritzau. 

Det er politikeren Tina Juul Kjellberg, der er politianmeldt, og hun har erkendt bedrageriet, fremgår det. Regionsrådsformand Ulla Astman (S) er ifølge Ritzau chokeret over sagen. 

- Som udgangspunkt har jeg tillid til mine medmennesker, og derfor er jeg selvfølgelig meget rystet over, at et regionsrådsmedlem tilsyneladende desværre har begået bedrageri for omkring 728.000 kroner.

Læs også sagen om tabt arbejdsfortjeneste

DenOffentlige har tidligere afsløret, hvordan mindst 150 politikere fra regioner og kommuner i hele landet brugte reglerne om erstatning for tabt arbejdsfortjeneste for at øge lønnen. Det førte til en lønreform for lokalpolitikere i sommeren 2014.

Se alle artikler i sagen her.

I sagen fra Nordjylland er politikeren sluppet afsted med bedrageriet de første to år ved tilsyneladende at fikse med dokumentationen, mens hun i de sidste to år helt har undladt at indsende dokumentation. Sagen kom først til regionsformandens kendskab for nylig. 
 
Det er ikke første gang at politikere er afsløret i at snyde med kompensationen for tabt arbejdsfortjeneste. For fire år siden afslørede DenOffentlige i en artikelserie, hvordan byrådspolitikere i flere kommuner nærmest havde tagselv-bord til at øge honoraret for byrådsarbejdet.
 
Dengang måtte flere kommuner stå skoleret for ministeriet, og skandalen førte til en debat om politikernes honorar.
 
Debatten førte dengang til at daværende Indenrigsminister Margrethe Vestager flertal i Folketinget for at øge lokalpolitikernes honorarer med omkring 30 procent og en reform af ordningen for tabt arbejdsfortjenste. 
 
Emneord: Tabt arbejdsfortjeneste, Lokalpolitikernes arbejdsvilkår, Region Nordjylland, Ulla Astman, Socialdemokratiet, 130319
DenOffentlige på DenOffentlige.dk
Aktivitet: Artikler: 17 | Events: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også