Politiske iagttagere: Brev er bombe i skattesags-drama

Hvis Venstrefolk har løjet om Thornings skattesag, kan det blive ødelæggende for partiet, lyder det.

Det er en meget dramatisk udvikling i Skattesagskommissionen, og det er endnu for tidligt at sige, hvor det hele ender.

Sådan lyder vurderingen fra flere politiske kommentatorer, efter kommissionen på grund af et anonymt brev har udskudt de sidste afhøringer i den omdiskuterede sag om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mands skatteforhold.

- Jeg har ikke i mine 40 år, hvor jeg har fulgt undersøgelseskommissioner, oplevet noget som dette, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

- Det er en kæmpe bombe i sagen alene af den grund, at vi aldrig tidligere har oplevet, at en undersøgelseskommission en uge inden deres arbejde afsluttes, må stille hele arbejdet i bero på grund af et anonymt brev.

- Men bombens alvor kender vi ikke endnu, tilføjer han.

Skattesagskommissionen sagde tirsdag, at den har modtaget et anonymt brev, som - ifølge Berlingske - sår tvivl om ledende Venstrefolks forklaringer.

Troels Lund Poulsen (V) og Peter Christensen (V), begge tidligere skatteministre, samt daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har forklaret, at Venstre ikke forsøgte at påvirke Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Politisk kommentator Lotte Hansen mener, at det kan det være altødelæggende for Venstre, hvis de har talt usandt.

- Hvis de har løjet om, hvorvidt de har prøvet at påvirke en afgørelse i Skat, så er det en meget, meget alvorlig politisk sag, siger hun til bt.dk.

- Så er vi oppe på Tamilsags-niveau, hvis det passer, tilføjer Lotte Hansen.

Hun peger på, at det hele nu afhænger af, hvad politiets efterforskning bringer for dagen.

Både kommissionen og politiet prøver at finde ud af, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag til pressen op til folketingsvalget i 2011.

/ritzau/

 
Emneord: Skattesagskommissionen, Helle Thorning-Schmidt, Troels Lund Poulsen, Peter Christensen, Lars Løkke Rasmussen, Lotte Hansen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 07.12.18 Social
  Lufthavnstilsynet styrkes markant

  Regeringen og Dansk Folkeparti har som et led i finansloven for 2019 afsat ekstra to millioner kroner årligt til mere kontrol med offentlige ydelser i de danske lufthavne.

 • 21.02.19 Velfærd
  Nye tal: Ældre arbejder længere

  Andelen af 67-årige, der stadig arbejder, er fordoblet på 15 år. Samtidig stopper færre på grund af dårligt helbred, viser nye undersøgelser, som VIVE har lavet for Beskæftigelsesministeriet.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.05.18 Velfærd
  Nye regler for førtidspension og ressourceforløb vedtaget

  Syge borgere skal kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget enige om og har torsdag vedtaget et lovforslag, der præciserer reglerne om førtidspension og ressourceforløb.