DJØF: Skuffende afgørelse på Frederiksberg

Overraskende afgørelse i Voldgiftsag om afskedigelse af kommunaldirektør placerer ansvaret for bedre information af kommunalpolitikere hos kommunaldirektøren - og ikke hos borgmesteren

En voldgiftsret har nu taget stilling til afskedigelsen af Suzanne Aaholm fra jobbet som kommunaldirektør på Frederiksberg i 2010.

Voldgiftsretten har i dag afgjort, at kommunaldirektøren i 2009 havde ansvaret for at informere kommunalbestyrelsen mere fyldestgørende om formålet med to bevillinger til administrationen. Dette er rettens konklusion uanset, at borgmesteren i kommunens økonomiudvalg tidligere på året afviste at behandle en sag om netop dette spørgsmål. Det er altså ifølge voldgiftsretten kommunaldirektørens ansvar at informere byrådets bevillinger grundigt – også selvom dette i situationen er imod borgmesterens ønske.

Se også interview med Suzanne Aaholm om offentlig ledelse her

Bevillingerne til administrationen blev aldrig anvendt. Suzanne Aaholm indstillede efter budgettets vedtagelse, at de blev annulleret. På trods heraf vurderer Voldgiftsretten, at de utilstrækkeligt oplyste bevillinger berettigede Frederiksberg Kommune til at opsige ansættelsesforholdet.

Suzanne Aaholm udtaler:

”Jeg tager Voldgiftsrettens afgørelse til efterretning. Det er overraskende for mig, at en kommunaldirektør i den situation, jeg befandt mig i, ikke skal rette sig efter borgmesterens beslutning, derfor har sagen på mange måder lært mig noget nyt.”

”Uanset, at jeg naturligvis havde håbet på et andet udfald af sagen, er jeg glad for, at dette lange forløb nu omsider er bragt til ende og alle parter kan komme godt videre - hver for sig”

Djøf på DenOffentlige.dk Djøf er faglig organisation for 92.000 jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende....
Aktivitet: Artikler: 27 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 13.11.12
  Forventelig afgørelse

  Når man læser afgørelsen og dens gengivelse af mails og notater fra Suzanne Aalholm må man undre sig ovet, ay DJØF valgte at føre sagen.

 • 13.11.12
  Forventelig afgørelse

  Når man læser afgørelsen og dens gengivelse af mails og notater fra Suzanne Aalholm må man undre sig ovet, ay DJØF valgte at føre sagen.

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.