Rigshospitalet får flere koordinerende professorer

Regionen styrker samarbejdet med Københavns Universitet

Samarbejdet mellem hospitalerne i Region Hovedstaden og Københavns Universitet bliver styrket markant med udnævnelsen af 14 koordinerende professorer.

Samarbejdet mellem hospitalerne i Region Hovedstaden og Københavns Universitet bliver styrket markant med udnævnelsen af 14 koordinerende professorer. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har i samarbejde med Region Hovedstadens hospitalsledelser udnævnt i alt 14 koordinerende professorer ved Regionens hospitaler. 
Udnævnelsen af de koordinerende professorer er en del af en ny institutstruktur i Institut for Klinisk Medicin, og professorerne skal blandt andet øge samarbejdet om uddannelse og forskning mellem hospitalerne og universitetet.
Via deres ansættelse ved både Københavns Universitet og Region Hovedstaden har de et indgående kendskab til begge organisationer.

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend G. Hartling

”Samarbejdet mellem region og universitet om ny forskning og uddannelse af dygtige læger spiller en helt central rolle i udvikling af såvel sundhedsvæsenet, som regionens stærke biosundhedsklynge,” siger Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden.

”Det nye tiltag er et vigtigt skridt i at styrke dette samarbejde, som kommer os alle til gavn; hvad enten der er tale om borgere, der ønsker de bedste behandlingstilbud eller virksomheder, som vil skabe ny vækst,” slutter han.
Ved udnævnelsen af de koordinerende professorer skabes der en kortere afstand mellem forskningen på hospitalerne og den undervisning som de lægestuderende modtager.
Det skyldes, at de koordinerende professorer har fingeren på pulsen på hospitalerne, og derfor kan implementere den forskning, der foregår på hospitalerne, direkte i undervisningen.
 
En stimulerende proces
Der har i de sidste seks måneder været afholdt en lang række møder med instituttets ansatte og hospitalsledelserne omkring etableringen at det nye Institut for Klinisk Medicin og udnævnelsen af koordinerende professorer.
”Det har været fantastisk stimulerende at opleve entusiasmen hos de kliniske professorer og lektorer, som arbejder på hospitalerne såvel som hos ledelserne på universitetet og Region Hovedstadens hospitaler,” udtaler institutleder og professor ved Institut for Klinisk Medicin Lars Bo Nielsen.
Han fortsætter: ”Jeg ser derfor meget frem til at deltage i den tilsvarende proces, som nu er indledt i Region Sjælland. Det er målet på længere sigt, at alle de store hospitaler i Østdanmark har tilknyttet en koordinerende professor eller lektor.”
De koordinerende professorer og lektorer kommer til at spille en central rolle for kvalitetsudvikling og omfang af både undervisnings- og forskningsindsatsen.
En af deres opgaver bliver i samarbejde med hospitalsdirektionerne at sikre opfølgning på studenterevalueringer af undervisningen på de enkelte hospitalsafdelinger.

Dekan ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ulla Wewer, fortæller:

Institut for Klinisk Medicin

Institut for Klinisk Medicin blev etableret d. 1. november 2012. Der er ca. 150 professorer, 350 lektorer og 500 ph.d.-studerende tilknyttet, som forsker og varetager undervisning af lægestuderende og andre studerende ved Københavns Universitet.
 

 

”Det er et vigtigt fremskridt for det strategiske samarbejde om forskning og undervisning mellem Københavns Universitet og Regionerne i Østdanmark, at vi nu får udnævnt en række koordinerende professorer eller lektorer på alle hospitalsenhederne i både Region Sjælland og Region Hovedstaden.”
 
Nyudnævnte koordinerende professorer i Region Hovedstaden:
 • Bispebjerg og Frederiksberg Hospital: Professor Michael Kjær
 • Gentofte Hospital: Professor Lone Skov
 • Region Hovedstadens Psykiatri: Professor Lars Vedel Kessing
 • Herlev Hospital: Professor Sven Olaf Skouby
 • Glostrup Hospital: Professor Peter Schwarz
 • Amager og Hvidovre Hospital: Professor Flemming Bendtsen
 • Nordsjællands Hospital: Professor Birger Thorsteinsson
 • Rigshospitalet
 • Diagnostisk Center: Professor Peter Garred
 • Abdominalcentret: Professor Bo Feldt-Rasmussen
 • Finsencentret: Professor Søren Jacobsen
 • HovedOrtocentret: Professor Jørgen Berg Dahl
 • Juliane Marie Centret: Professor Anders Juul
 • Neurocentret: Professor Gunhild Waldemar
 • Hjertecentret: Professor Jesper Hastrup Svendsen
I løbet af efteråret 2013 er det desuden målet, at der skal udpeges koordinerende professorer eller lektorer i Region Sjælland ved Roskilde og Køge Sygehuse, Holbæk Sygehus, Nykøbing Falster Sygehus, Næstved Sygehus og Region Sjællands Psykiatri.
 
Emneord: Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Svend Hartling, Ulla Wewer, Behandlingstilbud, Institut for Klinisk Medicin, Lars Bo Nielsen, Kvalitetsudvikling, Forskning
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.