S-politiker vil fratage kommuner ansvaret for autister

Vi bør se på, om kommunerne skal fratages ansvaret for børn med autisme. Det siger den nordjyske socialdemokrat Rasmus Prehn, der er medlem af Folketingets Kommunaludvalg til P4 Nordjylland.

Landsforeningen for Autisme får jævnligt henvendelser fra familier, der overvejer at flytte fra en mindre til en større kommune for at få den rette hjælp til deres autistbørn. Alene Aarhus modtager hvert år omkring fem autist-familier fra blandt andet Nordjylland.

Ifølge Rasmus Prehn havde Socialdemokraterne advaret mod problemet, da kommunerne efter kommunalreformen overtog flere opgaver fra amterne.

- Derfor er det oplagt at kigge på, om den her opgave bør ligge i regionerne, hvor de har flere muskler, siger Rasmus Prehn.

Han vil nu skrive til indenrigsminister Margrethe Vestager.

 

Emneord: Rasmus Prehn, Autister, Regioner, Landsforeningen for Autisme, Folketingets Kommunaludvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.02.15 Politik
  Silkeborg lægger afstand til firmaer i skattely

  Bred tilslutning i Silkeborg Byråd til, at Silkeborg Kommune ”ønsker” og ”skal tilstræbe at undgå” at handle med selskaber og firmaer, som benytter skattely.

 • 23.05.14 Velfærd
  Synlighed om resultater skal løfte kvaliteten i sundhedsvæsenet

  Regioner, sygehuse og kommuner leverer god sundhedskvalitet til danskerne. Men nogle gør det bedre end andre. Det viser to nye rapporter, der sætter fokus på regioner og kommuners resultater på sundhedsområdet.

 • 22.05.14 Velfærd
  Regeringen og regionerne vil styrke samarbejdet om klinisk forskning

  Danmark skal fastholde sin internationale førerposition inden for klinisk forskning. Målet er sundere danskere, vækst og arbejdsplader. Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner samler kræfterne og lancerer i dag en ny handslingsplan, hvor der stilles skarpt på styrket offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning.

 • 17.04.13 Politik
  Unge vælgere skal lokkes i stemmeboksen

  Regionerne vil hæve den historisk lave valgdeltagelse fra det seneste valg i 2009 til kommuner og regioner.

 • 13.02.12 Velfærd
  Ringe sammenhæng mellem psykiatri og private tilbud

  Alt for mange psykiatriske patienter bliver tabt, fordi sammenhængen mellem den offentlige psykiatri og de socialpsykiatriske tilbud er for dårligt. Kæmpe problem, mener Dansk Erhverv. Alt for ofte ender psykiatere med at udskrive syge patienter i stedet for at sende dem videre til efterbehandling i de socialpsykiatriske tilbud. Det skyldes, at sammenhængen mellem regionalpsykiatrien og kommunerne er alt for ringe. Der går simpelthen bureaukrati og sagsgang i det, der burde være et glidende forløb.