Opret event

Fælles Digital Fremtid

  • Hvad:
  • Hvor: Forskerparken 10G, 5230 Odense M (Syddansk Sundhedsinnovationshaller)
  • Startdato: 17.01.18 09:00
Tilmeld
Hvordan ser fremtidens digitale muligheder ud for mennesker med handicap og social udsathed? Hvorfor er det vigtigt at inddrage brugerne i den udvikling? Og hvordan forankrer vi de nye teknologier, så de bliver levedygtige?
 
Der er ingen tvivl om, at fremtiden er digital. Men den skal også være inkluderende, social og økonomisk bæredygtig. Det er omdrejningspunktet for Fælles Digital Fremtid. Gennem tre temaer, der alle tager udgangspunkt i sociale, digitale løsninger, vil du blive inspireret, involveret og få nye indsigter med hjem i tasken.
 
 
PROGRAM:
 
8:00 – 9:00 – Ankomst og kaffe i kopperne
 
9:00 – 9:15 – Velkomst ved Kasper Nizam, leder af Social Digital & Stig Langvad, bestyrelsesformand for Social Digital
 
9:15-9:30 – Åbningstale ved Thorkild Olesen, formand i Danske Handicaporganisationer
 
9:30 -10:00 – Mød dine vigtigste meddesignere – brugerne
  • Vi begynder dagen med besøg af nogle gæster, der lever med et handicap. Fælles for dem er, at de har været med til at udvikle social, digitale løsninger. Hør hvordan de blev involveret i designprocessen, og hvorfor det er så vigtigt at inddrage brugerne tidligt, når der udvikles sociale løsninger til mennesker med handicap.
 
10:00 -10:20 – Tilgængelig & digital: Fremtidens muligheder og udfordringer v. Anders Justian, designchef i Social Digital
  • Anders vil gøre os klogere på de nyeste teknologier og digitale trends. Og han vil fortælle hvilke muligheder og udfordringer, det skaber for tilgængelige digitale løsninger i fremtiden. Udover at være designchef i Social Digital, så har Anders mange års erfaring i at udvikle digitale løsninger til mennesker med handicap. Han har tidligere udviklet løsninger som Scan How og Living Buddy – apps for mennesker med kognitive handicap eksempelvis autisme og ADHD.
 
10:20 – 10:45 – Kaffe & netværk
 
10:45 – 12:15 – Social Design Sprint – Effektiv metode til innovation
  • Prøv en af de helt store trends inden for digital udvikling og design. Alle konferencedeltagere bliver inviteret til at være med i et lyn-Design Sprint. Design Sprint er en innovationsmetode, som normalt varer fem dage. Deltagerne får et indblik i, hvor langt man faktisk kan komme i sociale, digitale udviklingsprojekter på meget kort tid. Sprintene tager udgangspunkt i forskellige cases fra den virkelige verden.
 
12:15 – 13:15 – Frokost
 
13:15 – 13:45 – Et digitalt samfund for alle v. Morten Hjelholt, associate professor på IT-Universitetet
  • NemID, e-boks og borger.dk er eksempler på, hvordan vi som borgere forventes at blive mere og mere digitale. En undersøgelse fra IT-Universitetet med professor Morten Hjelholt i spidsen, viser, at kun er 80% af borgerne er i stand til at anvende de digitale løsninger. De resterende 20%, som blandt andre tæller mennesker med fysisk og psykisk handicap, er ikke med.  Morten vil fortælle om hvilke konsekvenser, det har for borgere og samfund, når der ikke arbejdes med tilgængelige, digitale løsninger, som inkluderer alle borgere.
 
13:45 – 14:15 – Vær på forkant med tilgængelighed anno 2018 v. Susanna Laurin, CEO hos Funka
  • Hvordan kommer de tilgængelighedskrav, som danske myndigheder skal følge fra september 2018 til at se ud? Og hvorfor er det så vigtigt at tage tilgængeligt design alvorligt? Det kan Susanna Laurin gøre os klogere på. Funka er den førende organisation i Europa, når det kommer til tilgængelighed. Susanna leder den ekspertgruppe i EU, som udvikler den målemetode, der kommer til at gælde i alle medlemslande. Hun er også ekspert i det standardiseringsorgan, der laver de krav til tilgængelighed, som Danmark er forpligtet til at leve op til fra næste år. Det gælder om at spidse ører, når Susanna går på talerstolen, hvis du vil være på forkant med tilgængelighed anno 2018.
 
14:15 – 14:45 – Kaffe & netværk
 
14:45 – 15:35 – Lyntaler
  • Til lyntalerne får du mulighed for at møde række spændende oplægsholdere, der fortæller om konferencens tre temaer: brugerinddragelse, fremtidens løsninger og forankring. Lyntalerne varer 10 minutter, og du vil blive inspireret af førende, innovative talere, der alle arbejder med sociale, digitale løsninger. Mød blandt andre: Jesper Karlberg, partner i ProReact, Frank Hedegaard, forstander på Blindecenter Bredegaard, Anders Stæhr, medstifter af Boblberg, Helene Nørlem og Melissa Azari, kvinderne bag Tiimo og Sune Buch-Sloth, chefkonsulent indenfor velfærdsteknologi i Rødovre Kommune.
 
15:35 – 16:00 – Overraskelse! Vi afslører den snart:)
 
16:15 – 17:00 – Gå-hjem-snack & øl
 
Innovationszonen
I pauserne kan du stikke hovedet forbi innovationszonen og møde nogle af de mange initiativrige udviklere, der arbejder inden for feltet af tilgængeligt design. I zonen vil man kunne se og prøve nogle af de fremtidens lovende projekter indenfor tilgængelige, digitale løsninger.