Skandale på dansk sygehus: Patienternes journaler røg med på auktion

Mindst 500 patientjournaler røg med i møbelsalg. »Jeg er frygtelig ked og flov over, at det kunne ske,« siger sygehusdirektøren.

En auktion over effekter fra det nu lukkede Give Sygehus er endt i en skandale.

Sygehuset lukkede 1. januar i år som en del af en spareøvelse i Region Syddanmark, og fornylig er der blevet holdt auktion over de tilbageværende møbler mv.
Men det er ikke kun møblerne, der er blevet solgt, viser det sig nu.

Skandalerne i det offentlige

Vi samler historier om skandaler og sager på tagget "skandaler". Interesseret i at lære og mindes, så klik her.

Nogle af de effekter, der er blevet solgt, har nemlig vist sig at indeholde journaler og omslag til journaler med personfølsomme og personhenførende oplysninger.
Jyllands-Posten har talt med en borger, som har købt et arkivskab, hvori der var en række patientjournaler. Vedkommende ønsker dog ikke at stå frem.

Og sygehusledelsen har nu - efter at være blevet kontaktet af Jyllands-Posten - fundet frem til, at mindst én køber mere har fået udleveret patienters fortrolige oplysninger.

»Indtil videre har vi kendskab til cirka 140 opslag til journaler med navn, cpr-nummer og afdeling, som vi fik udleveret fra køberen via auktionshuset i går. Der lå også tre hele journaler med beskrivelser af patientforløb. Derudover har vi i aftes været i kontakt med en anden køber, som efter eget skøn har fået udleveret 400-500 journaler og omslag til journaler, som lå i et arkivskab,« lyder det fra direktør på Lillebælt Sygehus, Dorte Crüger, som »er frygtelig ked af og flov over, at det har kunnet ske.«

»Jeg undskylder mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder,« siger hun.

Mere hos JP

Emneord: Skandaler, Give Sygehus, Region Syddanmark, 031018, Nytår18 Skandalerne
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også