Smal økonomisk ramme for overenskomstforhandlingerne

Der er forventninger om en smal økonomisk ramme ved OK13. Men helt indholdsløs bliver forhandlinger nu næppe. KL’s politiske forhandlingschef Michael Ziegler har i en pressemeddelelse udsendt forud for det første møde bl.a. udtalt: ”Lønudviklingen på det private arbejdsmarked er meget afdæmpet, og derfor vil den samlede økonomiske ramme for de offentlige forhandlinger være ganske smal.

Se også: Den økonomiske ramme

Det betyder dog ikke, at forhandlingerne bliver indholdsløse.”Under antagelse om en parallel lønudviklingen mellem den private og den offentlige sektor bliver det afgørende hvad lønudviklingen bliver i den private sektor. Her skønner vismændene (Det Økonomiske Råd) 1,8 procent i 2013 og 2,0 i 2014.

Regeringen skønner i Økonomisk Redegørelse fra august 1,9 procent i 2013 og indtil videre ikke noget for 2014. Skønnet for 2014 vil dog blive officielt inden juleferien.Skønnet for prisudviklingen er lidt større. For 2013 skønner vismændene 2,2 procent og regeringen skønner 2,0 procent.

For 2014 skønner vismændene 1,4 procent i inflation.Det kan således blive svært at fastholde reallønnen, men holder vismændenes skøn om en pæn aftagende prisudviklingen, bliver resultatet måske samlet set ikke så ringe endda.

Emneord: Overenskomstforhandlinger, Overenskomst, OK13, Lønudvikling, Michael Ziegler, KL
FTF på DenOffentlige.dk FTF er 450.000 danskere...
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.03.20
  Kommunerne bakker op om regeringens tiltag for at begrænse coronasmitte

  Regeringens nye tiltag bliver en stor udfordring for borgernes hverdag. Kommunerne er klar til at være med til at løfte opgaven, lyder det fra KL’s formand.

 • 09.03.18 Politik
  Jacob Bundsgaard bliver formand for KL

  KL's nye formand og næstformand samt bestyrelse er fundet ved Kommunalpolitisk Topmøde torsdag eftermiddag.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 19.12.17 Politik
  ”Løngab” og julemanden er ens

  Hvis du tror på julemanden, så er der også en chance for, at du tror på et ”løngab” på det statslige arbejdsmarked. Men de er begge illusioner og i denne artikel vil illusionen om et "løngab" briste for dig....

 • 12.12.17 Politik
  Ingen lønfest blandt de offentligt ansatte

  Det er ganske enkelt noget sludder, når Sophie Løhde påstår at lønudviklingen i det offentlige er løbet løbsk. Finansministeriet har nemlig selv været med til at lave en aftale der sikrer, at lønnen hhv. i det offentlige og private følger hinanden..