Socialkrisen: Jobcenter holder møder med borgere på politistation

Sagsbehandlerne på jobcentrene i Region Sjælland får overvældende mange trusler om tæv. Det har fået tre centre i regionen til at skærpe fokus på sikkerheden.

Sagsbehandlere på jobcentre i Region Sjælland er mest udsat for trusler og vold fra borgere.
 
Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført i samarbejde mellem HK Kommunal og Ugebrevet A4. I undersøgelsen deltog 1.071 sagsbehandlere – alle medlemmer af HK Kommunal - fra jobcentre i hele landet.

Blandt sagsbehandlere i jobcentre i Region Sjælland har 16,9 procent været udsat for trusler det seneste år. Til sammenligning er andelen blandt sagsbehandlerne på landsplan 11,8 procent.

2,5 procent af sagsbehandlerne i Region Sjælland har været udsat for vold, mens den tilsvarende andel på landsplan er er 1,1 procent.
 
Samlet set betyder tallene, at sagsbehandlerne i Region Sjælland er de mest udsatte i Danmark for vold og trusler.
 
Det har for flere jobcentre i regionen betydet oprustning med vagter, overfaldsalarmer eller sågar samtaler på den lokale politistation, beretter man fra tre jobcentre i regionen.
 
Jobcentret i Kalundborg har været udsat for flere episoder, fortæller arbejdsmarkedschefen Jens Folman. Man har derfor valgt at flytte samtaler med borgere med udadreagerende adfærd til politistationen og hyre vagter i jobcentret til særlige begivenheder.
 
- Vi har en nultolerance politik over for trusler og vold. Hvis det opstår, så handler vi, for vi vil ikke acceptere det, siger Jens Folman til Ugebrevet A4.
 
På Ringsted Jobcenter har det eskaleret med flere truende og ophidsede borgere – og det skal man være særligt opmærksom på, mener arbejdsmarkedschefen Susanne Frydenlund:
 
- Der bruges mange ressourcer på at skabe sikkerhed for personalet, såsom læring i at imødegå konflikter før de opstår og sikkerhedsindretning af kontorer og andre lokaliteter – i mange tilfælde konfliktdæmpende indretning, siger hun.
 
Jobcenterchef i Solrød, Claus Wester, fortæller også om flere hændelser i centret og en skærpet opmærksomhed på at sikre trygge rammer for de ansatte:
 
- Vi skal sørge for at vores sikkerhedsforanstaltninger som overfaldsalarmer, korrekt indretning af kontor og flugtveje, holdes opdaterede, siger Claus Wester. 
 
Hele historien hos Ugebrevet A4
Emneord: Socialkrise, Socialkrisen, Jobcentre, Ringsted Kommune, Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Nultolerance-politik, Vagtsystemer, Vold og trusler i det offentlige, KV17, RV17, Kvmail20172
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.11.17 pia søgaard
  vold/trusler mod sagsbehandlere

  Selvfølgelig er trusler og vold ikke i orden....men hvornår indser politikerne, at folks frustrationer skyldes afmagt, håbløshed og manglende forståelse - især for deres økonomiske situation, som samtiddig gør dem flove over for deres omgivelser...efter min mening, burde det være en politikers fornemste opgave, ikke at vedtage lovgivning man ikke selv vil underlægges.

 • 06.11.17 Hans Kristian Lauritsen
  Tæv...

  Jeg troede faktisk det ville mere mere logisk at finde årsagen til de frustrationer som "kunderne" på jobcentret har. Hvis man skaber endnu en "barriere" bliver det næppe bedre.

 • 06.11.17 Tage Møller
  Trusler om tæv

  Trusler om tæv til de ansatte på Jobcentrene er ikke OK ....
  Men truslerne er et advarselstegn til politikerne i dette land !
  Politikerne drukner i deres store honorarer og glemmer, hvorfor de er blevet valgt som borgernes tillidsmænd !
  Der er noget rivende galt i Kongeriget Danmark !
  Når politikere erkender, at de har lavet "noget lort" (undskyld udtrykket), så står de frem og beklager og undskylder - men de tager aldrig konsekvensen af den begåede fejl/ulovlighed ..
  Når danske borgere truer Jobcentrenes personale, så "retter de smed for bager" ...
  Vi har behov for en ny Martin Luther og en ny Reformation i Danmark, som kan rydde ud i det politisk/administrative system, som i dagens Danmark undertrykker de danske borgere !

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også