Socialrådgiverne har valgt Berlaus afløser

Slut november træder Majbrit Berlau tilbage som formand for at blive næstformand i den nye hovedorganisation for fagbevægelsen. Afløseren kommer fra Nordjylland.

Det er en erfaren socialrådgiver, der i slutningen af november bliver formand for Dansk Socialrådgiverforening. Det står klart, efter at Mads Bilstrup i dag er blevet valgt ved fredsvalg blandt foreningens næsten 18.000 medlemmer.

Mads Bilstrup er nuværende regionsformand i DS' Region Nord og har været aktiv i foreningen gennem 20 år.

- Jeg er meget glad for, at mine fagfæller peger på mig som formand. Det er en kæmpe tillidserklæring, siger han.

Fagforening i medvind
Mads Bilstrup træder til som formand i en tid med medvind for DS. En voksende andel af socialrådgiverne er medlemmer af fagforeningen, og flere og flere går aktivt ind i arbejdet for bedre arbejdsvilkår på de enkelte arbejdspladser og plads til faglighed i arbejdet med udsatte borgere. Det engagement skal bruges til at skabe positive forandringer for både socialrådgivere og borgere.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

- Vi skal bruge det store engagement til at løfte det sociale arbejde og socialrådgivernes arbejdsglæde. Dansk Socialrådgiverforening har længe peget på, at det betaler sig at investere i det sociale arbejde - både menneskeligt og økonomisk. Og flere kommuner er allerede godt i gang med at investere i at nedbringe antallet af sager pr. socialrådgiver og rykke det socialfaglige arbejde tættere på borgerne. Men der er i den grad behov for at brede investeringstankegangen ud til alle kommuner, siger Mads Bilstrup.

Han peger på, at mange socialrådgivere sidder med alt for stor en arbejdsmængde og et alt for højt antal sager.

Slut med stressede socialrådgivere
- Det er enormt nedslidende og stressende, når man ikke får lov til at bruge sin faglighed, viden og erfaring i det daglige arbejde med udsatte mennesker. Samtidig går det ud over borgerne, når socialrådgiverne ikke har tid til at yde den støtte og hjælp, de har brug for, siger Mads Bilstrup, der understreger, at socialrådgiverne i årevis har peget på tidspres og dårligt arbejdsmiljø som de største udfordringer i deres arbejdsliv.

- Vi ved fra både undersøgelser og fra medlemmernes tilbagemeldinger i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i foråret, at der er behov for en massiv indsats for arbejdsmiljøet og vilkårene for det sociale arbejde. Socialrådgiverne er blandt de allermest stressede faggrupper i Danmark, og det er helt urimeligt, at mennesker bliver syge af at gå på arbejde, lyder det fra den kommende formand.

Ifølge Mads Bilstrup går arbejdsvilkårene for socialrådgiverne og kvaliteten af det sociale arbejde hånd i hånd - et arbejde, der er helt afgørende for at løfte socialpolitikken i Danmark.

- De socialpolitiske udfordringer står i kø. Vi oplever i øjeblikket, at fattigdommen og uligheden vokser. Det skaber sociale problemer, ikke mindst fordi børn, der vokser op i fattigdom, har et ringere udgangspunkt i livet end andre. Det gør absolut intet godt - hverken for de børn og voksne, der er ramt af fattigdom eller for samfundet som helhed. Den udvikling skal vi simpelthen vende - det vil vi fortsætte med at kæmpe for, siger Mads Bilstrup.

Den 24. november afløser han Majbrit Berlau, der har siddet i formandsstolen siden 2012 og fra 1. januar bliver næstformand i fagbevægelsens nye hovedorganisation. 

Blå bog
Mads Bilstrup er 54 år gammel og formand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord. 
Uddannet som socialrådgiver i 1992.
Han var ansat i beskæftigelsesforvaltningen i Århus Kommune gennem ti år og blev i 1997 valgt som tillidsrepræsentant på sin arbejdsplads. 
I 2003 blev Mads Bilstrup valgt som fællestillidsrepræsentant for samtlige socialrådgivere i Århus Kommune, og i 2010 blev han valgt som regionsformand for Dansk Socialrådgiverforenings Region Nord.
Mads Bilstrup har siddet i Dansk Socialrådgiverforenings hovedbestyrelse og forhandlingsdelegation siden 2008 - og har forhandlet fem overenskomster.
Privat er Mads Bilstrup gift og har to store udeboende børn.

Emneord: Dansk Socialrådgiverforening, Socialrådgiverforeningen, Mads Bilstrup, Majbrit Berlau, Socialrådgivere, 280818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 12.08.19 Social
  Tillidsfolk i København: Socialområdet nærmer sig nedsmeltning

  Nedskæringerne på socialområdet i Københavns Kommune vil gøre ’uoprettelig skade’, advarer fem faggrupper nu i et fælles opråb til politikerne.

 • 27.08.18 Infrastruktur
  3F: Historier om manglende arbejdskraft holder ikke

  Når fagforeningerne ringer med ledige, er der pludselig ansættelsesstop, fortæller 3F, der har tryktestet flere tilfælde, hvor medier fortæller om manglende arbejdskraft hos konkrete virksomheder. Murermester, svineavler og direktør mangler kun arbejdskraft, når de beklager deres nød i medierne, siger forbundssekretær.

 • 06.01.14 Politik
  Ny Zornig-dokumentar om svær social fornyelse

  DRs nye dokumentar ”Zornigs kamp” tager seerne med bag kulisserne og viser, hvor vanskeligt social fornyelse er i kommunerne.