Foto: Shutterstock

Stor vaccine-nyhed: Her åbnes der for alle

Nu kan alle borgere i en af landets regioner skrive sig på ventelisten til eventuelle restvacciner. Tidligere har det krævet en invitation at komme på listen.

Region Hovedstaden åbner nu ventelisten for overskydende vaccination for alle borgere. Hidtil har kun borgere med en invitation kunnet skrive sig på listen, men nu bliver den også åben for alle andre. Det sker for fortsat at kunne undgå at vacciner går til spilde, siger Helene Bliddal Døssing, der er konstitueret vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskabet, i en pressemeddelelse.

"I takt med at flere og flere borgere får en invitation til vaccination og der kommer nye leverancer til landet, er det lykkedes at skabe et bedre flow mellem invitationer og antal tider. Det betyder, at færre skriver sig på ventelisten, fordi mange hellere selv vil planlægge, hvornår vaccinationstiden passer ind i deres liv. Derfor åbner vi ventelisten, så alle får mulighed for at skrive sig op til de få vaccinationer, så vi fortsat kan sikre, at ingen vacciner går til spilde," siger hun og tilføjer:

"Vi håber, flere borgere vil melde sig til ventelisten, når den bliver udvidet. At stå på venteliste er en chance for at komme frem i køen, men det er ingen garanti for at blive vaccineret, for der er kun ganske få vacciner til overs. Og borgerne prioriteres ligesom tidligere efter alder, så de ældste er først i køen."

I gennemsnit er der mellem en og fem vacciner i overskud fra et af de store vaccinationscentre i regionen, der kan vaccinere op til 6.000 borgere om dagen, oplyses det.

Sådan fungerer ventelisten

Ventelisten er for borgere, der ikke allerede er gået i gang med et vaccinationsprogram, og man skal tilmelde sig dagligt, for at stå på ventelisten. Alle navne på vaccinationsventelisten bliver slettet hver dag, så interesserede skal skrive sig på dagligt for at komme i betragtning til en vaccination.

Interesserede borgere bliver kontaktet af et vaccinationscenter direkte om aftenen lige før lukketid, hvis centret har overskydende vacciner på dagen. Borgere skal kunne møde op ved vaccinationscentret i løbet af 30 minutter, og ifølge anvisninger fra Sundhedsstyrelsen vil de ældste blive prioriteret først.

Borgere, der allerede har modtaget en vaccineinvitation, kan også skrive sig på listen.

Tilmeldingen foregår i et skema på regionh.dk under ’Tilmeld dig dagens liste’, hvor der er mere information om vaccineventelisten, fortæller regionen i pressemeddelelsen. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne

 • 23.04.21 Sundhed
  Nyt om corona-passet: Positiv test giver immunitet

  Den 21. april trådte nye coronapasregler i kraft, hvor personer, som tidligere har været smittet, nu er at betragte som immune i 14-180 dage efter en positiv test.