Thisted Kommune hjælper virksomheder med at tage hånd om sygefravær

Mange virksomheder har svært ved at håndtere længerevarende sygefravær – særligt mindre virksomheder farer ofte vild i regler og tidsfrister. Derfor lancerer Thisted Kommune en ny sygefraværsportal, som skal hjælpe virksomheder og medarbejdere til at komme godt igennem sygefraværet.

- Som kommune ser vi ofte, at virksomheder oplever det som en meget vanskelig proces, når en medarbejder er sygemeldt i længere tid. Ikke kun administrativt, men i høj grad også menneskeligt, fortæller direktør for Beskæftigelses-, Social og Sundhedsforvaltningen Jesper Hosbond Jensen og fortsætter: Vi vil gerne hjælpe vores virksomheder til at mestre den vanskelige situation, som længerevarende sygefravær ofte er. Derfor indeholder portalen ikke kun information om regler og rettigheder, men også en række værktøjer og gode råd til, hvordan man for eksempel kan fastholde medarbejderen i arbejde til gavn for både den ansatte og for virksomheden, slutter han.

Thisted Kommunes nye sygefraværsportal er en kombination af videnbase, værktøjer og gode råd. Den henvender sig både til virksomheder og medarbejdere med beskrivelser af såvel regler som rettigheder i forbindelse med sygefravær. Alt sammen formuleret i letforståeligt hverdagssprog.

- Vi er heldigvis sjældent i den situation, at en medarbejder er sygemeldt i længere tid, fortæller Anni Christensen fra Skrannie Skilte & Reklame. - Derfor er det rigtig svært for os at håndtere sygefravær. Der er mange regler, vi skal overholde, og de er ofte svære at forstå. Vi har heller ikke ret meget erfaring med, hvordan vi håndterer det personligt over for den sygemeldte medarbejder. Det får vi alt sammen hjælp til nu. På Thisted Kommunes sygefraværsportal kan vi læse, hvad vi skal gøre og hvornår vi skal gøre det. Vi får også gode råd til, hvordan vi som virksomhed kan støtte den sygemeldte medarbejder i en svær situation. Det er en rigtig stor hjælp for en virksomhed som vores, slutter Anni Christensen.

Thisted Kommunes nye sygefraværsportal er bygget op som et hjul med faser i et sygefraværsforløb, men det er ikke nødvendigt at følge alle hjulets faser. Portalen er nemlig bygget op, så den også kan anvendes som et opslagsværk.

Thisted Kommunes sygefraværsportal er frit tilgængelig på kommunens hjemmeside. Du kan læse mere om sygefraværsportalen på thisted.dk under ”Erhverv” > ”Arbejdskraft og uddannelse” > ”Sygefravær” eller på thisted.dk/sygefravaer.

Thisted Kommune afholder et informationsmøde, hvor du kan se portalen. Mødet finder sted mandag den 25. november 2013 kl. 15.00-17.00 på EUC Nordvest. Du kan tilmelde dig på [email protected]. Der er tilmeldingsfrist til informationsmødet fredag den 15. november 2013. 

Emneord: Sygefravær, Sundhed, Virksomheder, SMV'er, Sygefraværsportal
Thisted Kommune på DenOffentlige.dk Thisted Kommune
Aktivitet: Artikler: 4 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.