Tidligere socialrådgiver anmeldte politiker - nu trækker han sig

Politiker har trukket sig som formand for integrationsudvalget i Faxe Kommune efter udtalelser på Facebook om at skyde migranter.

Steen Petersen fra Dansk Folkeparti, der i weekenden opfordrede spansk politi til at skyde mod migranter, har trukket sig som formand for Faxe Kommunes beskæftigelses-og integrationsudvalg. Det oplyser socialdemokraten Knud Erik Hansen, der er med til møde i udvalget lige nu til DR Sjælland.

Socialdemokraterne i udvalget havde bestemt sig for at stille et mistillidsvotum mod formanden, men han har selv trukket sig.


Før mødet sagde socialdemokraten Knud Erik Hansen, der er byrådsmedlem i Faxe Kommune, til DR Sjælland, at partifællerne stiller et mistillidsvotum til udvalgsformand Steen Petersen på baggrund af de udtalelser, han er kommet med.

- Betjentene skal endda skyde for at ramme, har han sagt. Det finder vi fuldstændig uforeneligt med formandsposten for beskæftigelses- og integrationsudvalget, siger Knud Erik Hansen til DR Sjælland og tilføjer:

- Det er en skærpende omstændighed, at Steen Petersen i første omgang fremførte sine synspunkter på vegne af integrationsudvalget i Faxe Kommune og dermed tog hele udvalget til indtægt for de her synspunkter. Det er fuldstændig uacceptabelt for os.

Steen Petersens opslag var blevet politianmeldt af Jytte Høi Hammer fra Lundby, der natten mellem i går og i dag sad og surfede rundt på Facebook. Pludselig faldt hun over Steen Petersens opslag. Efter at have læst tråden igennem og set kommentarerne fra borgere i Faxe Kommune syntes hun, at når ikke de gør det i Faxe Kommune, så måtte hun gøre det fra Vordingborg Kommune:

- Så skrev jeg en anmeldelse, siger hun til DR Sjælland og forklarer:

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg er rystet over den snigende fascisme, der er i samfundet. Det er så uhyggeligt.

I første omgang svarede DF-politikeren igen på kritikken ved at afvise, han havde gjort noget forkert.

- Det er rent pjat. Det er de sædvanelige hysteriske svar, som kommer fra mennesker, der ikke gennemtænker situationen. Folk måtte være klar over, hvad der foregår. Vi kan ikke acceptere, at Europa bare løbes over ende, sagde han ifølge DR.

Efter han har trukket sig, er han dog tavs. Han slettede mandag sit opslag og sagde efterfølgende til DR flere medier, at han ingen kommentarer havde til sagen.

 

Sådan skrev DF-politikeren: 

"DOKUMENTATION

I Sjællandske, Sektion 2 på side 8 bringer avisen den 24. august 2018 en Ritzau-artikel om, at afrikanske migranter "tvinger sig adgang til EU". 

Migranterne har stormet den spanske enklave Ceuta i Marokko i Nordafrika. 

Disse forbrydere befinder sig altså nu i EU. Migranterne klippede gitterhegnet i stykker og angreb vagterne med lim, batterisyre og afføring som kasteskyts. 

Jeg skal derfor opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjentene skal skyde for at ramme. 

Alle europæiske lande skal holde sammen og bruge den nødvendige magt. 

Vi har ret til at forsvare os!!!!!

MVH Steen Petersen, DF-formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune"

 

Emneord: Farvel, Faxe Kommune, Dansk Folkeparti, Steen Petersen, 280818
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 29.08.18 Eugen Pedersen
    skyd

    Så viser Fanden sit sande ansigt, der er for mig ingen tvivl om at han mener det han sagde, hans udsagn går godt i spænd med den politik som DF har, nemlig at skyde ALLE flygtninge. Føj for en mand, kan DF virkelig mene det samme.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også