Tilslutning til filmfond giver bonus for Helsingør

Helsingør Kommune har tilsluttet sig en filmfond, som skal sætte hovedstadsområdet på det internationale filmkort – og det har allerede kastet omsætning af sig

I denne uge er der fuld gang i filmoptagelserne på Borsholmgård i Borsholm nær Hornbæk. Filmselskabet Fridthjof Film er ved at skyde serien ”Heartless” til Kanal 5 – en serie, som med Twilight-agtige elementer og Julie Zangenberg på rollelisten henvender sig til et ungdomspublikum.

Handlingen udspiller sig i et kostskolemiljø – og rektors kontor er fundet på Borsholmgård.

At netop Helsingør Kommune er kommet i spil, da lokationen skulle findes, er ikke tilfældigt. Det skyldes, at politikerne i Helsingør Kommunes Beskæftigelses- og Erhvervsudvalg har valgt at skyde 200.000 kr. i en filmfond for hovedstadsområdet. Dem, som modtager midler fra filmfonden, forpligter sig til at filme i hovedstadsområdet.

- Det er godt for både omsætning og branding, når der kommer et filmhold til et lokalområde. Tænk bare på observatoriet i Brorfelde, som blev danmarkskendt efter DR’s julekalender Julestjerner sidste år. Folk er valfartet dertil siden, siger William Leedgaard, formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget.

Overnatninger og omsætning

Helsingør Kommunes Center for Kultur, Plan og Erhverv, Helsingør Kommunes Museer og Vækst og Viden har alle været produktionsselskabet behjælpelige med at finde locations, overnatningssteder m.v.

Håbet er, at også filmhold, der i fremtiden skal filme i Helsingør, vil booke overnatninger i lokalområdet og dermed skabe omsætning.

- Alle skal opleve Helsingør Kommune som et levende sted, hvor natur, kultur og historie anvendes aktivt. Derfor er vi meget glade for at byde filmhold velkommen, siger William Leedgaard.

Fakta om filmfonden

·         Filmfonden har et budget på 35 millioner kroner over de næste tre år, og håbet er, at den kan være med til at sætte hovedstadsområdet på det internationale filmkort

·         Københavns Kommune og Region Hovedstaden er de største investorer i filmfonden, men private investorer og en række andre kommuner, heriblandt Helsingør, har også skudt penge ind

 

Emneord: Kultur, Filmfond, Helsingør Kommune
Helsingør Kommune på DenOffentlige.dk Helsingør Kommune
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 30.08.13 Thomas Gammeltoft
    Heartless og Københavns Film Fond

    Som nytiltrådt direktør i Copenhagen Film Fund skal jeg hermed afvise at tv-serien Heartless har fået støtte fra Fonden. Fonden er blevet ansøgt om støtte af produktionsselskabet Fridthjof Film til serien, men beslutter først sin eventuelle medvirken som investor ved Fondens første bestyrelsesmøde med undertegnede som direktør i næste uge.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også