Foto: Shutterstock

Trods corona: Flere lærepladser end samme måned sidste år

På trods af at forårets COVID-19-nedlukning betød et stort fald i nye aftaler om lærepladser, viser foreløbige tal nu, at det går fremad. I september blev der indgået 38 procent flere uddannelsesaftaler end samme måned året før.

Efterårets opgørelse viser, at det meget store fald i antallet af unge, der får en læreplads, som vi så da COVID-19 ramte virksomhederne i foråret, nu er vendt til en stigning.

Siden juni har tallet for indgåede uddannelsesaftaler været stødt stigende. Og i september alene er stigningen på hele 38 procent - svarende til 4.310 aftaler- sammenlignet med samme måned sidste år, hvor 3.125 aftaler blev indgået.

Den udvikling glæder børne- og undervisningsministeren:

”I en mørk tid, hvor det ikke vrimler med gode nyheder, er de her tal virkelig glædelige. Det er strengt nødvendigt, at unge får en læreplads, så de kan få deres uddannelse. Det er vigtigt, at vi handler, så vi undgår et større corona-efterslæb, og vi må blive ved med at følge udviklingen. Men det her viser, at vi kan gøre noget, hvis vi finder de rigtige redskaber i værktøjskassen,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Trepartsaftale

Regeringen og arbejdsmarkedets parter indgik i maj 2020 en trepartsaftale, der skulle holde en hånd under lærlinge og danske virksomheder gennem midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.

”Det var en nødvendig aftale, som har vist sig at virke rigtig godt. Og det siger noget om, hvor langt vi kan komme som samfund, når vi sammen finder løsninger,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

I hele perioden fra januar til september 2020 er der – trods COVID-19 - indgået fire procent flere uddannelsesaftaler i forhold til samme periode året forinden. Det på trods af at antallet af indgåede uddannelsesaftaler dalede i de første tre måneder efter nedlukningen i marts.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer