Trods politisk indgreb: Fjernvarmeselskaber fortsætter pengejagt

Trods en klokkeklar opfordring fra Folketinget fortsætter fjernvarmeselskaber i hele landet kampen for at udskrive en renteregning i milliardklassen til varmekunderne, skriver Finans.

Et folketingsflertal har opfordret 59 fjernvarmeselskaber til at opgive planer om en milliard-renteregning til forbrugerne. Men opfordringen har ikke fået selskaberne til at skifte kurs.

»Det er først og fremmest beklageligt for fjernvarmeforbrugerne,« siger klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V).


Fjernvarmeselskaberne har ifølge lovgivningen mulighed for at opkræve renter relateret til de opsparede værdier i selskaberne, og en stribe selskaber varmer op til at benytte denne mulighed. På Christiansborg og i forbrugerkredse opfattes disse renteopkrævninger dog som urimelige, og Lars Christian Lilleholt stod i juni i spidsen for et hasteindgreb med et ene formål at bremse fjernvarmeselskabernes rentefest.

LÆS MERE OM SAGEN HER

Hasteindgrebet blev fulgt til dørs af en opfordring til selskaberne fra et folketingsflertal om at »trække ansøgninger om forrentning af indskudskapital efter de hidtil gældende regler tilbage for at beskytte forbrugerne mod urimelige prisstigninger.«

Alligevel holder 45 af 59 fjernvarmeselskaber fortsat fast i planer om at udskrive en renteregning til forbrugerne, viser en ny opgørelse fra Energitilsynet.

For hundredtusinder af varmekunder betyder det, at de fortsat er i farezonen for en historisk rentelussing på op mod 3,5 mia. kr.

Ilyas Dogru, projektleder i Forbrugerrådet Tænk, kalder situationen urimelig, fordi varmekunderne er låst på hænder og fødder til deres fjernvarmeselskab.

»At 45 ud af 59 selskaber fastholder deres ansøgninger overfor Energitilsynet, viser jo bare, at alle gerne vil have fingrene i de her penge inden lukketid,« siger Ilyas Dogru til Finans.

 

Emneord: Fjernvarmesektoren, Fjernvarme, Lars Christian Lilleholt, Forbrugerrådet Tænk, Kvmail2017
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også