Tsipras i lækket brev til Merkel: Vi kan ikke betale gæld

Den græske regering må vælge mellem afbetaling af lån eller udbetaling af sociale ydelser, skriver Tsipras.

Den græske premierminister afsøger alle tænkelige veje for at slippe ud af de betingelser, eurolandene og internationale kreditorer har stillet for at redde den kriseramte stat med store lånepakker.

Situationen er så slem, at grækerne ikke kan betale gælden tilbage, skal man tro et brev, som Alexis Tsipras har sendt til den tyske forbundskansler, Angela Merkel. 

I brevet fra 15. marts, som Financial Times citerer, advarer Tsipras om, at hans "regering tvinges til at vælge mellem afbetaling af lån, hovedsageligt fra Den Internationale Valutafond (IMF), eller at forsætte udbetalingen af sociale ydelser."

Tsipras skal mødes med Merkel i Berlin senere mandag. 


En talsmand for den græske regering, Gabriel Sakellaridis, bekræfter, at Tsipras har sendt brevet, og han insisterer på, at det ikke skal opfattes som en trussel.

- Det er ingen trussel, det er realiteterne, siger Sakellaridis til Mega TV. Han fortæller, at lignende breve er sendt til Frankrigs præsident, François Hollande, og EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker. 

Alexis Tsipras har beskyldt tyskerne for at lede Grækenland ud i en "humanitær krise" med kravet om sparereformer. 

Tyskland står fast på, at Grækenland skal gennemføre omfattende reformer for at få de lån, som indtil videre har forhindret græsk bankerot. 

De europæiske kreditorer besluttede i februar at forlænge låneprogrammet med fire måneder efter et græsk løfte om at opfylde eurolandenes betingelser.

Det er nu op til grækerne at præsentere i detaljer, hvordan man vil gennemføre disse reformer.

Emneord: Alexis Tsipras, Angela Merkel, Grækenland, Gældsaftale, Gæld
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 10.02.12 Velfærd
  Kontanthjælpsmodtagere er oftere forgældede

  I gennemsnit har den voksne befolkning i Danmark en nettoformue på knap 400.000 kr. Omkring 36 procent af hele den voksne befolkning har en nettogæld, hvorimod det næsten er 70 procent af kontanthjælpsmodtagerne, der har en nettogæld. Den fjerdedel af kontanthjælpsmodtagerne med den største nettogæld har i gennemsnit en nettogæld på næsten 250.000 kr.