Tsipras i lækket brev til Merkel: Vi kan ikke betale gæld

Den græske regering må vælge mellem afbetaling af lån eller udbetaling af sociale ydelser, skriver Tsipras.

Den græske premierminister afsøger alle tænkelige veje for at slippe ud af de betingelser, eurolandene og internationale kreditorer har stillet for at redde den kriseramte stat med store lånepakker.

Situationen er så slem, at grækerne ikke kan betale gælden tilbage, skal man tro et brev, som Alexis Tsipras har sendt til den tyske forbundskansler, Angela Merkel. 

I brevet fra 15. marts, som Financial Times citerer, advarer Tsipras om, at hans "regering tvinges til at vælge mellem afbetaling af lån, hovedsageligt fra Den Internationale Valutafond (IMF), eller at forsætte udbetalingen af sociale ydelser."

Tsipras skal mødes med Merkel i Berlin senere mandag. 


En talsmand for den græske regering, Gabriel Sakellaridis, bekræfter, at Tsipras har sendt brevet, og han insisterer på, at det ikke skal opfattes som en trussel.

- Det er ingen trussel, det er realiteterne, siger Sakellaridis til Mega TV. Han fortæller, at lignende breve er sendt til Frankrigs præsident, François Hollande, og EU's kommissionsformand, Jean-Claude Juncker. 

Alexis Tsipras har beskyldt tyskerne for at lede Grækenland ud i en "humanitær krise" med kravet om sparereformer. 

Tyskland står fast på, at Grækenland skal gennemføre omfattende reformer for at få de lån, som indtil videre har forhindret græsk bankerot. 

De europæiske kreditorer besluttede i februar at forlænge låneprogrammet med fire måneder efter et græsk løfte om at opfylde eurolandenes betingelser.

Det er nu op til grækerne at præsentere i detaljer, hvordan man vil gennemføre disse reformer.

Emneord: Alexis Tsipras, Angela Merkel, Grækenland, Gældsaftale, Gæld
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 10.02.12 Velfærd
  Kontanthjælpsmodtagere er oftere forgældede

  I gennemsnit har den voksne befolkning i Danmark en nettoformue på knap 400.000 kr. Omkring 36 procent af hele den voksne befolkning har en nettogæld, hvorimod det næsten er 70 procent af kontanthjælpsmodtagerne, der har en nettogæld. Den fjerdedel af kontanthjælpsmodtagerne med den største nettogæld har i gennemsnit en nettogæld på næsten 250.000 kr.