Universitet i stor corona-brøler: Samlede 200 studerende i lille lokale

På trods af, at Aarhus de seneste uger har været ramt af høje smittetal med covid-19, så formåede byens universitet alligevel at forsamle 200 studerende i et lokale, der var for småt til formålet i denne corona-tid.

Aarhus og Silkeborg er de to eneste kommuner i landet, hvor barer, caféer og restauranter ikke må holde åbent til klokken to om natten. Dette taget i betragtnig samt det faktum, at landets næststørste by også har aflyst den populære festuge på grund af den smitteopblusning, som byen har oplevet over de sidste par uger, har Aarhus Universitet alligevel præsteret en corona-brøler af de store. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Brøleren bliver heller ikke mindre af, at forelæsningen var arrangeret af medicinstudiet.

Mandag, den 17. august, samlede universitetet 200 medicinstuderende til forelæsning i et lokale, der er godkendt til 240 personer, hvorfor det ikke var muligt for de studerende at holde den nødvendige afstand mellem hinanden.

LÆS OGSÅ: SYGEPLEJERSKE PÅ HJERTEAFDELING SMITTET MED CORONAVIRUS

De studerende var også alt andet en begejstret for tiltaget:

 - Hvis man skal være helt ærlig, så er der nul pointe i, at vi møder op her, fordi man kunne have gjort det her over Zoom. Jeg synes, det var et vanvittigt projekt. Vi var 200 mennesker på medicinstudiet, som man skulle tro havde en idé om, hvad der er en god idé, og hvad der ikke er en god idé, lød det fra en studerende, som Radio 4 havde talt med.

Universitet erkender fejlen

- Ja, det var en klar fejl. Der skulle højst have været 120 inde i lokalet, og vi skulle have sørget for, at de holdt en meters afstand til hinanden - også når de skulle ind og ud af lokalet, lyder det fra Uddannelseschef Anna Bak Maigaard på Aarhus Universitet.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også