Universitet i stor corona-brøler: Samlede 200 studerende i lille lokale

På trods af, at Aarhus de seneste uger har været ramt af høje smittetal med covid-19, så formåede byens universitet alligevel at forsamle 200 studerende i et lokale, der var for småt til formålet i denne corona-tid.

Aarhus og Silkeborg er de to eneste kommuner i landet, hvor barer, caféer og restauranter ikke må holde åbent til klokken to om natten. Dette taget i betragtnig samt det faktum, at landets næststørste by også har aflyst den populære festuge på grund af den smitteopblusning, som byen har oplevet over de sidste par uger, har Aarhus Universitet alligevel præsteret en corona-brøler af de store. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Brøleren bliver heller ikke mindre af, at forelæsningen var arrangeret af medicinstudiet.

Mandag, den 17. august, samlede universitetet 200 medicinstuderende til forelæsning i et lokale, der er godkendt til 240 personer, hvorfor det ikke var muligt for de studerende at holde den nødvendige afstand mellem hinanden.

LÆS OGSÅ: SYGEPLEJERSKE PÅ HJERTEAFDELING SMITTET MED CORONAVIRUS

De studerende var også alt andet en begejstret for tiltaget:

 - Hvis man skal være helt ærlig, så er der nul pointe i, at vi møder op her, fordi man kunne have gjort det her over Zoom. Jeg synes, det var et vanvittigt projekt. Vi var 200 mennesker på medicinstudiet, som man skulle tro havde en idé om, hvad der er en god idé, og hvad der ikke er en god idé, lød det fra en studerende, som Radio 4 havde talt med.

Universitet erkender fejlen

- Ja, det var en klar fejl. Der skulle højst have været 120 inde i lokalet, og vi skulle have sørget for, at de holdt en meters afstand til hinanden - også når de skulle ind og ud af lokalet, lyder det fra Uddannelseschef Anna Bak Maigaard på Aarhus Universitet.

 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Uddannelse
  Syv fremragende undervisere bliver hyldet med Undervisningsprisen

  H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddeler Undervisningsprisen til syv af Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne, der i alt modtager 3,5 mio. kr., bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende

 • 27.09.20 Uddannelse
  Alt for mange elever består ikke dansk og matematik

  Op mod hver tiende elev består ikke folkeskolens afgangsprøve i dansk og matematik. Det er triste tal, som er uforandrede i de sidste 5 år, mener Dansk Industri, som nu foreslår, at der årligt sættes 200 millioner kroner af til de af landets skoler, hvor flest dumper i de to vigtige fag.

 • 27.09.20 Uddannelse
  Gymnasieelever: Høje karakterer er vigtigere end venner og at lære noget nyt

  Hver fjerde gymnasieelev har større fokus på at få høje karakterer end på gode venner og muligheden for at lære noget nyt. Det viser en undersøgelse blandt elever, der er i gang med sidste år i gymnasiet. Uddannelses- og forskningsministeren er klar til at lave optagelsessystemet om.

 • 20.08.20 Uddannelse
  Ny uddannelse med løn skal give akademikere mulighed for at blive pædagoger

  Mens det er svært for mange akademikere at få fodfæste på arbejdsmarkedet, er der mangel på pædagoger. Forslag om ny merituddannelse, der støttes af to københavnske borgmestre, kan gøre bachelorer til pædagoger på godt to år med løn under uddannelsen.

 • 29.07.20 Uddannelse
  Kvinderne mangler på STEM-studierne

  Trods et øget fokus på at få flere kvinder til at vælge en STEM-uddannelse, ser vi i år kun en meget lille stigning i andelen af kvindelige studerende på STEM-uddannelserne. Det ærgrer Ledernes uddannelseschef, Thomas Christensen.