Ups! Her er der fejl på alle stemmesedler

Der er sket en fejl, lyder det.

I dag er ca. 4,7 millioner stemmeberettigede inviteret til landets 1.383 valgsteder. Der skal sættes kryds til kommunal- og regionalvalget.

Men i Københavns Kommune er der sket en fejl.

Det skriver DR.dk.

På alle stemmesedler mangler der en række afkrydningsbokse. De er simpelthen ikke kommet på ud for fire kandidater fra partiet Frihedslisten, som stiller op i Københavns Kommune.

“Det er korrekt, at der beklageligvis er en fejl. Ud fra et af partierne mangler der en lille firkant ud fra fire navne,” siger Solvejg Schultz-Jakobsen, der er leder af Rådhussekretariatet og pressechef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København Kommune.

Hun understreger, at alle stemmer vil være gyldige, så længe krydset sættes i den boks, der omkranser kandidatens navn.

Sådan sættes krydset rigtigt

Hvis du vil have din stemme til at tælle med ved valget i dag så skal du sikre dig, at din stemme ikke er ugyldig.

For fire år siden var 10.973 stemmer til kommunalvalget ugyldige - uden at der var tale om blanke stemmer.

Det er nemlig ikke ligegyldigt, om du sætter en cirkel eller et kryds på din stemmeseddel.

“Det første, du skal huske, er at bruge de to stemmesedler, du får udleveret på dit valgsted. Når du har dem i hånden og er kommet ind i stemmeboksen, skal du blot sætte et kryds på hver seddel. Det skal tages meget bogstaveligt. Et kryds kan dog enten være et ”X” eller et ”+”. Men det dur ikke at skrive et bogstav, en cirkel eller en smiley,” oplyser Indenrigs- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.