Opret event

NUBU Årsmøde 2019

  • Hvad: Konference
  • Hvor: Kronprinsesse Sofies Vej 35, 2000 Frederiksberg
  • Startdato: 29.01.19 13:00

Hvordan forbedrer vi sammenhængen i indsatser til udsatte børn og unge?

Nationalt videncenter om udsatte børn og unge (NUBU) inviterer til årsmøde tirsdag d. 29. januar 2019 kl. 13.00-16.30 på Københavns professionshøjskole.

Der tales meget om større sammenhæng som en vigtig del af løsningen på udsatte børns og unges problemmer. Regeringen varsler med en ny sammenhængsreform, og professionshøjskolerne uddanner fremtidens fagprofessionelle til at arbejde på tværs af fag og sektorer. I NUBU har vi fokus på forskning, der kan bidrage til at skabe større sammenhæng i indsatserne. 

Men hvad er sammenhæng? Hvordan skabes det? Hvordan opleves sammenhæng set fra børns, unges og familiers perspektiver? Og hvordan sikrer vi, at nye sammenhængstiltag bliver mere end gode intentioner og reelt kommer udsatte børn og unge til gavn?

På årsmødet vil NUBUs forskere i dialog med centrale aktører på området og årsmødets deltagere belyse og diskutere problemer og mulige løsninger i forhold til kontinuitet og sammenhæng.

- Kom og hør om forskning, der forbedrer anbragte børns trivsel. NUBUs forskere vil sammen med De Anbragtes Vilkår, Plejefamiliernes Landsforening og Københavns Kommune diskutere, hvad der skal til for at skabe større sammenhæng i anbragte børn og unges liv.

- Hør og NUBUs forskere fortælle om de udfordringer, der generelt møder udsatte børn, unge og familier i forhold til sammenhæng.

- Knud Aarup giver kærlige og kritiske indspark til diskussionerne baseret på sin lange erfaring fra Socialstyrelsen, de kommunale ledelsesgange og sit virke i civilsamfundet.

- Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne er ligeledes dagens kritisk kommentator og sparringspartner.

Årsmødet er åbent for alle, der arbejder for og med udsatte børn og unge - forskere, undervisere, praktikere, ledere, beslutningstagere og frivillige. Vi håber på en givende eftermiddag, hvor vi alle går hjem med ny inspiration og forståelse.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig på nubu@kp.dk senest den 20. januar 2019.    

NUBU er et samarbejde mellem landets professionshøjskoler: VIA University College, UC Syd, UC Nord, UC Lillebælt, Professionshøjskolen Absalon, UCC og Metropol.

Events