DI: Kommuner kan spotte nødlidende hjemmehjælps-firmaer

Danskerne er glade for at kunne vælge et privat hjemmehjælps-firma i stedet for kommunens tilbud. Derfor er det vigtigt, at få det marked til at fungere.

Det siger branchedirektør Mette Rose Skaksen fra Dansk Industri i en kommentar til gårsdagens konkurs i IMS Service i Frederikshavn. Det tredje private konkurs i år.

Hendes råd til kommunerne lyder blandt andet: Stil nu krav til virksomhederne og undersøg, om det er en sund virksomhed.

- Få også lavet nogle aftaler med hinanden om at have en løbende kontakt og dialog. Følg med i, hvordan det går virksomheden. Hav en tradition om at holde lidt øje - og hvis der er nogle røde lamper, der blinker, så tag kontakt til virksomheden, siger hun til DR Nordjylland.

Skulle uheldet så alligevel være ude, så er det også en god ide at have en beredskabsplan klar i skuffen, siger Mette Rose Skaksen.

- Der er en række ting, kommunerne kan gøre selv for at minimere risikoen. Dansk Industri vil gerne hjælpe med at sprede de gode eksempler og erfaringer, så vi kan få det her marked til at fungere, siger Mette Rose Skaksen.

Emneord: Hjemmepleje, Konkursbølge, Konkurser, Offentligt privat samarbejde, Dansk Industri, DI, Mette Rose Skaksen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1422 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Vil du vide mere?

Udfyld formular, så sætter vi dig i kontakt

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

Nyhedsbrevet fra DenOffentlige