Bæredygtige møbler er kommet på mode

Sponsoreret

22/7/22 9:32

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

I løbet af årene har vi ikke altid behandlet moder jord pænt, hvilket også har haft stor påvirkning på kloden. Det har faktisk haft så stor en påvirkning, at vores samfund må begynde at tænke anderledes i forbindelse med kloden og klimaet. Dette har sat store diskussions-bølger i gang og vi må alle til at finde på nye løsninger, så vi kan være mere bæredygtige. Her er det specielt også blevet populært at finde på nye løsninger i forhold til møbler, som er mere bæredygtige og venlige for kloden.

Ud med fast-fashion og ind med holdbarhed

I forbindelse med at jordkloden har lidt overlast, er flere begyndt at se på, hvad vi præcis gør, som er så dårlig for klimaet og miljøet. Herunder finder man eksempelvis fast-fashion tendensen, som efterhånden havde fået et stort tag i samfundene verdenen over.

Det tog tid, men endelig blev det muligt at høre forskellige folkegrupper tale dårligt om fast-fashion. Det blev ikke længere udelukkende set som en praktisk, hurtigt og nem løsning på den individuelles modekrise - men også set som et tegn på, at vi i den vestlige verden udnytter andre befolkningsgrupper og samtidig jordklodens ressourcer.

Folk er bestemt mere interesserede end nogensinde i at gøre kloge investeringer, når det kommer til både tøj, interiør og hvad end, man har brug for. De danske designklassikere såsom en y stol, en skalstol og lignende stiger i popularitet verden over. Mange ser formodentligt disse møbel investeringer som kloge beslutninger samt alternativer til fast-fashion - som også er et koncept inden for møbel verdenen. Holdbarhed bliver pludselig prioriteret.

Genbrug som samfundstendens

I forlængelse af prioriteringen af holdbarhed inden for både møbler, interiør og tøj, er det for alvor blevet populært at kaste sig i sving med genbrug. Genbrugsbutikkerne startede med at stige i antal, og folk snakkede om genbrug af både møbler, tøj og andet som en naturlig del af shopping. Pludselig har kvalitet, holdbarhed og gode genbrugsfund fået stor betydning for mange danskere.

Eftersom at genbrug blev mere normalt, har vi også oplevet, at flere alternativer til den klassiske genbrugsbutik er blevet etableret. For eksempel findes der forskellige markedspladser online, hvor man kan shoppe diverse ting. Der bliver ligeledes oprettet flere og flere digitale forummer, hvor folk kan sælge deres mode til billige penge, hvor de kan have “clothing-swops” og meget andet.

Vi har oplevet store ændringer i samfundet de senere år, når det handler om bæredygtighed, genbrug, fast-fashion og prioriteringer - nu skal vi bare huske at fortsætte denne udvikling!

Annonce