3 ting, der afslører dårlige ledere med det samme
13/03/2023
Der er ting, som ledere bare ikke gør længere.
Nu skal jobansøgninger være anonyme
24/06/2022
Køn, alder og etnicitet skal censureres fra jobansøgninger til offentlige stillinger. Det har et flertal i Aarhus Kommune vedtaget.
Hvad er resilient lederskab?
17/08/2021
Resiliens, et begreb i udvikling. Ordet resiliens er udviklet fra det engelske ord resilience 'ukuelighed'. Begrebet er udsprunget fra biologien, hvor det beskrev økosystemers evne til at gendanne sig eller genopstå i nye former.
40 procent flere kvinder som leder i erhvervslivet
07/05/2021
Dansk Industri har præsenteret et nyt initiativ, der skal få flere kvinder til at indtage rollen som ledere i erhvervslivet.
Mærkbar ledelse - at lede den offentlige resultatskabelse med holdning og følsomhed
26/03/2021
Hvordan kan man lede den offentlige resultatskabelse med mere holdning og følsomhed? Og hvordan forstærker du dig i din rolle som embedsmand? Læs her et bud på fænomenet mærkbar ledelse...
Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker
28/08/2020
Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
FE-Skandalen: Disse chefer er også sendt hjem
26/08/2020
Udover den øverste chef i FE, Lars Findsen, og departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, er der nu sat stilling på de to medarbejdere i FE, der også er sendt hjem.
Hærchef har hævet millionhyre i næsten to år
25/08/2020
Tidligere generalmajor og hærchef ved det danske forsvar Hans-Christian Mathiesen blev i går idømt tre måneders fængsel for forsøg på embedsmisbrug. Som følge af sagen, der så dagens lys i efteråret 2018, blev han sendt hjem fra sit virke. Men hans millionhyre er fortsat med at tikke ind på kontoen.
FE-skandale: Topchef i ministerie ryger med i faldet
25/08/2020
Han skulle have startet som dansk ambassadør i Tyskland 1. september. Men nu ser det ud som om, at der skal findes en ny en af slagsen. I forlængelse af, at tre ledende medarbejdere i FE blev fritaget for tjeneste i fredags, blev Ahrenkiel den næste i rækken, hvorfor tjansen som ambassadør hænger i en tynd tråd.
Nu skal hærchef tre måneder i fængsel
24/08/2020
Med krav om frifindelse eller bødestraf havde tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen håbet på en mildere straf i ankesagen om embedsmisbrug. I stedet skærpede Landsretten straffen.
Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker
28/08/2020
Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
Nogen må jo tage et ansvar - om samskabelse og samfundsansvar
13/05/2018
Samskabelse fremstår som et åbenbarende begreb, når vi diskuterer velfærd i dagens Danmark. Men hvilke betydninger har begrebet? Er samskabelse en ”flydende betegner”? En samtidsdiagnose? I denne forskningsartikel udforskes begrebet samskabelse ud fra fire cases.
Ombudsmand kritiserer Skat: For mange fejl i stikprøve
23/03/2018
Undersøgelse afdækker en række fejl, der kan skade borgernes tillid til skattevæsnet, mener ombudsmand.
Forældet: Vildledning af Folketinget om Tibetsagen straffes ikke
01/05/2018
Statsadvokaten har haft Tibetsagen i 12 måneder, før der blev truffet beslutning om tiltale.
"Du får ikke et handlerum som leder ¬- du skal selv tage det"
26/03/2018
Hvilken betydning har den kost- og ernæringsfaglige baggrund, når man sidder i et job som offentlig leder - og hvordan bruger man sin faglige ballast i spændet over drift og strategi? Det svarer områdeleder Randi Bendix Keller Mortensen på.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases