Ledelse
Nu skal jobansøgninger være anonyme
24/6/22
Køn, alder og etnicitet skal censureres fra jobansøgninger til offentlige stillinger. Det har et flertal i Aarhus Kommune vedtaget.
Hvad er resilient lederskab?
17/8/21
Resiliens, et begreb i udvikling. Ordet resiliens er udviklet fra det engelske ord resilience 'ukuelighed'. Begrebet er udsprunget fra biologien, hvor det beskrev økosystemers evne til at gendanne sig eller genopstå i nye former.
40 procent flere kvinder som leder i erhvervslivet
07/5/21
Dansk Industri har præsenteret et nyt initiativ, der skal få flere kvinder til at indtage rollen som ledere i erhvervslivet.
Mærkbar ledelse - at lede den offentlige resultatskabelse med holdning og følsomhed
26/3/21
Hvordan kan man lede den offentlige resultatskabelse med mere holdning og følsomhed? Og hvordan forstærker du dig i din rolle som embedsmand? Læs her et bud på fænomenet mærkbar ledelse...
Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker
28/8/20
Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
FE-Skandalen: Disse chefer er også sendt hjem
26/8/20
Udover den øverste chef i FE, Lars Findsen, og departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, er der nu sat stilling på de to medarbejdere i FE, der også er sendt hjem.
Hærchef har hævet millionhyre i næsten to år
25/8/20
Tidligere generalmajor og hærchef ved det danske forsvar Hans-Christian Mathiesen blev i går idømt tre måneders fængsel for forsøg på embedsmisbrug. Som følge af sagen, der så dagens lys i efteråret 2018, blev han sendt hjem fra sit virke. Men hans millionhyre er fortsat med at tikke ind på kontoen.
FE-skandale: Topchef i ministerie ryger med i faldet
25/8/20
Han skulle have startet som dansk ambassadør i Tyskland 1. september. Men nu ser det ud som om, at der skal findes en ny en af slagsen. I forlængelse af, at tre ledende medarbejdere i FE blev fritaget for tjeneste i fredags, blev Ahrenkiel den næste i rækken, hvorfor tjansen som ambassadør hænger i en tynd tråd.
Nu skal hærchef tre måneder i fængsel
24/8/20
Med krav om frifindelse eller bødestraf havde tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen håbet på en mildere straf i ankesagen om embedsmisbrug. I stedet skærpede Landsretten straffen.
Derfor er chef i Forsvaret sendt hjem
24/8/20
Tidligere i dag oplyste Forsvarsministeriet, at chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste var blevet fritaget for tjeneste og sendt hjem. Ifølge en tilsynsrapport har Findsen talt usandt og forbrudt sig imod FE's orienteringspligt.
Ombudsmand kritiserer Skat: For mange fejl i stikprøve
23/3/18
Undersøgelse afdækker en række fejl, der kan skade borgernes tillid til skattevæsnet, mener ombudsmand.
Nogen må jo tage et ansvar - om samskabelse og samfundsansvar
13/5/18
Samskabelse fremstår som et åbenbarende begreb, når vi diskuterer velfærd i dagens Danmark. Men hvilke betydninger har begrebet? Er samskabelse en ”flydende betegner”? En samtidsdiagnose? I denne forskningsartikel udforskes begrebet samskabelse ud fra fire cases.
Forældet: Vildledning af Folketinget om Tibetsagen straffes ikke
01/5/18
Statsadvokaten har haft Tibetsagen i 12 måneder, før der blev truffet beslutning om tiltale.
"Jeg holder øje med de politiske beslutninger"
26/3/18
Hvilken betydning har den kost- og ernæringsfaglige baggrund, når man sidder i et job som offentlig leder - og hvordan bruger man sin faglige ballast i spændet over drift og strategi? Det svarer leder Mary-Ann Sørensen på.
Brug værdierne rigtigt og skab mening
08/5/18
Værdibaseret ledelse er et fabelagtigt ledelsesinstrument. Og et forfærdeligt hult koncept, hvis værdierne hverken giver mening for medarbejderne i hverdagen eller er til tydelig gavn for borgerne eller kunderne i butikken, mener Helle Hein.

Tilmeld nyhedsbrev

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases