3 ting, der afslører dårlige ledere med det samme
13/03/2023
Der er ting, som ledere bare ikke gør længere.
Nu skal jobansøgninger være anonyme
24/06/2022
Køn, alder og etnicitet skal censureres fra jobansøgninger til offentlige stillinger. Det har et flertal i Aarhus Kommune vedtaget.
Hvad er resilient lederskab?
17/08/2021
Resiliens, et begreb i udvikling. Ordet resiliens er udviklet fra det engelske ord resilience 'ukuelighed'. Begrebet er udsprunget fra biologien, hvor det beskrev økosystemers evne til at gendanne sig eller genopstå i nye former.
40 procent flere kvinder som leder i erhvervslivet
07/05/2021
Dansk Industri har præsenteret et nyt initiativ, der skal få flere kvinder til at indtage rollen som ledere i erhvervslivet.
Mærkbar ledelse - at lede den offentlige resultatskabelse med holdning og følsomhed
26/03/2021
Hvordan kan man lede den offentlige resultatskabelse med mere holdning og følsomhed? Og hvordan forstærker du dig i din rolle som embedsmand? Læs her et bud på fænomenet mærkbar ledelse...
Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker
28/08/2020
Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
FE-Skandalen: Disse chefer er også sendt hjem
26/08/2020
Udover den øverste chef i FE, Lars Findsen, og departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, er der nu sat stilling på de to medarbejdere i FE, der også er sendt hjem.
Hærchef har hævet millionhyre i næsten to år
25/08/2020
Tidligere generalmajor og hærchef ved det danske forsvar Hans-Christian Mathiesen blev i går idømt tre måneders fængsel for forsøg på embedsmisbrug. Som følge af sagen, der så dagens lys i efteråret 2018, blev han sendt hjem fra sit virke. Men hans millionhyre er fortsat med at tikke ind på kontoen.
FE-skandale: Topchef i ministerie ryger med i faldet
25/08/2020
Han skulle have startet som dansk ambassadør i Tyskland 1. september. Men nu ser det ud som om, at der skal findes en ny en af slagsen. I forlængelse af, at tre ledende medarbejdere i FE blev fritaget for tjeneste i fredags, blev Ahrenkiel den næste i rækken, hvorfor tjansen som ambassadør hænger i en tynd tråd.
Derfor er chef i Forsvaret sendt hjem
24/08/2020
Tidligere i dag oplyste Forsvarsministeriet, at chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste var blevet fritaget for tjeneste og sendt hjem. Ifølge en tilsynsrapport har Findsen talt usandt og forbrudt sig imod FE's orienteringspligt.
Ny skandale i Forsvaret: Minister starter undersøgelse
24/08/2020
I morges og formiddags - mandag den 24. august - sprang en bombe i det danske forsvar. FE-chef Lars Findsen blev sendt hjem og lidt senere kom det frem i en tilsynsrapport, at FE blandt andet har talt usandt og heller ikke har reageret på en mistanke om spionage i Forsvaret.
Mette Frederiksen ansætter ny højre hånd fra egne rækker
28/08/2020
Efter at Martin Rossen tidligere på sommeren forlod posten som stabschef i Statsministeriet, har Mette Frederiksen været på udkig efter ny mand til posten. Nu er afløseren for fundet.
Forældet: Vildledning af Folketinget om Tibetsagen straffes ikke
01/05/2018
Statsadvokaten har haft Tibetsagen i 12 måneder, før der blev truffet beslutning om tiltale.
Ombudsmand kritiserer Skat: For mange fejl i stikprøve
23/03/2018
Undersøgelse afdækker en række fejl, der kan skade borgernes tillid til skattevæsnet, mener ombudsmand.
Professionel dømmekraft hos offentlige ledere - om råderum og ansvar
26/05/2020
Corona krisen har skærpet kravene til offentlige ledere om at kunne navigere med professionel dømmekraft i de mange nye situationer, hvor der ikke gives klare svar og manualer. Flere offentlige lederuddannelser og bl.a. KIOL Executive arbejder aktuelt på at styrke offentlige toplederes professionelle dømmekraft.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases