Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Det skal du vide, når du skal arrangere en begravelse

Sponsoreret

27/3/22 1:08

Redaktionen

Annoncørbetalt indhold

Der er nok ingen, som holder specielt meget af denne opgave, men ikke desto mindre kommer de fleste af os før eller siden ud for at skulle arrangere en begravelse. Det er en stor opgave at stå med, mens man samtidig prøver at begribe, at den afdøde er borte. Her ser vi på vigtige faktorer, man bør overveje, når man skal planlægge en begravelse, så læs med og få gode råd.

Hvis det er muligt, kan det være meget værd at gå sammen og være flere til at arrangere begravelsen og de medhørende anliggender, for da kan man støtte hinanden og deles om opgaverne, så man ikke står med det hele selv. Hvis man ikke har penge til begravelsen, kan man i visse tilfælde få hjælp fra det offentlige.

Få hjælp fra en bedemand

En af de første ting man bør gøre, når nogen dør, og man skal sørge for begravelsen, er at kontakte en bedemand. Det kan være en lokal bedemand der, hvor afdøde boede eller en mere centralt styret bedemandsforretning som lavendla.dk. Bedemanden kan hjælpe med alt det praktiske omkring begravelsen eller bisættelsen, og selvom det er muligt at arrangere en begravelse selv, er det de færreste der vælger denne løsning. Der er mange praktiske ting, der skal gøres, og det har bedemanden fuldstændig styr på. Man kan altså trygt overlade det til bedemanden at assistere og i det omfang, man ønsker.

Således kan man selv varetage nogle af opgaverne, hvis man ønsker det, eller man kan overlade det hele til bedemanden som tager ansvar for, at det hele forløber som kunden kunne tænke sig det. Man drøfter med bedemanden, hvilke ønsker man har for de forskellige aspekter af begravelsen, og dernæst sørger bedemanden for, at det føres ud i livet.

Vælg den rette kiste

En af de ting, man skal forholde sig til, når man skal arrangere en begravelse, er valg af kiste eller urne. Her er der flere forskellige modeller og dermed prisklasser, man kan vælge mellem, og også her kan bedemanden være behjælpelig med at finde den rette. De fleste kister er fremstillet i træ, men også denne branche er trådt ind i arbejdet med en bæredygtig omstilling, og derfor tilbyder nogle bedemænd en kiste af et materiale, som hurtigt nedbrydes i jorden.

Få løsnet op for den tunge stemning

Efter selve højtideligheden i kirken eller kapellet er det almindeligt at holde en mindesammenkomst, hvor deltagerne samles om lidt at spise og drikke. Samværet er en vigtig del af en begravelse, da man kan være endog meget tynget af afskeden og det derfor kan være rart at mødes med andre og få løsnet lidt op for den sørgelige stemning, så ingen går hjem og efterfølgende føler sig ensomme. Mindesamværet holdes som oftest i en restaurant tæt på gravpladsen men kan også foregå i de pårørendes hjem.

 

Annonce