Sådan indretter man bedst studieboligen

Annonce

28/6/22 11:08

Valdemar Lind

Dette indhold er sponsoreret

Bare fordi man ikke har særlig meget plads i studieboligen, betyder det ikke, at det er umuligt at indrette et lækkert hjem. Det kræver bare en smule mere omtanke. Mange overvejer allerede indretningen, når de kigger på ledige studieboliger i Aalborg, og når de så endelig har fået fingrene i en, kan det pludselig være svært at få det hele til at gå op. Med lidt kreativitet og et par tips og tricks, kan den lille lejlighed dog blive et helt fantastisk sted at bo. 

Indret entreen - også hvis man ikke har en

Smukke, ledige værelser i Aalborg har aldrig godt af rod. Rod er ikke godt for ens studieaktivitet eller sociale liv. Derfor bør man overveje, hvordan førstehåndsindtrykket i ens bolig er, da det altid bliver dannet i døråbningen. 

Med nogle enkle midler kan man nemt få skabt en ryddelig entréfornemmelse. Dette kan man eksempelvis gøre med et lille og smukt entrémøbel og et rundt spejl, som kan reflektere lyset rundt i hjemmet. Lyset er vigtigt, da det også kan være med til at få rummet til at virke større, end det i virkeligheden er.

Vælg møbler med mere end én funktion

Møbler som kan mere end én ting gør livet lidt nemmere, når man ikke har så meget plads. De er nemlig med til at spare værdifulde kvadratmeter, og gør det også nemmere at gemme rodet væk. 

Først og fremmest kan det være smart at hæve sengen og lave opbevaring nedenunder. På den måde kan man få ekstra plads til de ting, man ikke bruger så ofte. Overvej desuden at have en lav reol yderst, hvor der kan stå bøger og billeder - så ser det hyggeligt ud! 

Derudover kan det være smart at investere i en sovesofa. På den måde får man et ”to i én”, så der både er en funktionel seng, hvis man skal have gæster på besøg, men også en sofa hvor der er plads til sofahygge med vennerne.

Endelig vil det også give mere plads, hvis man vælger et skrivebord, der kan trækkes ud eller slås ned fra væggen. På den måde fylder det ikke meget i sig selv, men der er plads til at fokusere i de perioder, hvor man har ekstra meget hjemmearbejde.

Indret i højden 

Når der ikke er mange kvadratmeter at gøre med, er det smart at udnytte væggene. Ved at skaffe høje møbler eller eksempelvis hænge reoler eller tøjstativer op på væggen, er der mere plads at gøre med på gulvet. Samtidig er det meget smukt, hvis man på toppen af et højt klædeskab stiller planter eller fotografier, så det personlige præg rammer hele lejligheden - rummet vil samtidig virke større.