Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Sådan vælger du den rigtige advokat til din retssag

Sponsoreret

01/7/21 12:08

Redaktionen

Annoncør betalt indhold

Det er meget vigtigt, at man får fat i den rette advokat, hvis man bliver slæbt med ind i det danske retssystem. I denne artikel kan du finde en række gode råd til, hvordan du sørger for, at du finder den rette forsvarsadvokat for dig. Læs med her hvis du godt kan lide at være på forkant, og dette har interesse for dig.

Du får en beskikket forsvarer af staten

Det er først og fremmest vigtigt at forstå, at du automatisk får beskikket en forsvarer, hvis du bliver anklaget for noget af den danske stat. Du behøver derfor ikke lige med det samme at tænke på at komme ud og hyre en, som kan hjælpe dig igennem systemet.

Hvis du og denne beskikkede forsvarer har det fint sammen, kemien kører og du godt kan lide hans eller hendes arbejdsmetoder, så er der som sådan ingen grund til at skifte. Men det står dig naturligvis helt frit, hvorvidt du har lyst til at skifte over til en anden advokat.

Hvis det er noget, du har lyst til, så er det en god ide at danne dig et overblik over, hvilke muligheder du egentlig har. Hvilke advokatfirmaer ligger der i dit nærområde? Derefter kan du begynde at være lidt kritisk og udvælge netop den advokat, som du har brug for.

Hvor meget erfaring har den enkelte advokat?

Når du skal i gang med at finde en advokat, så er det en god ide at spørge sig selv, hvor meget erfaring denne advokat egentlig har. Og undersøg også meget gerne hvor meget erfaring denne advokat har netop på det område, som du har brugt for retshjælp på. Der er trods alt meget forskel på lovgivningen i familiesager sammenlignet med sager, som der køres mod virksomheder.

Du skal naturligvis prioritere at finde en advokat, som har god erfaring med lige netop det område, som din sag befinder sig inde på. På den måde er du sikker på, at advokaten faktisk er kompetent nok til at hjælpe dig.

Derudover kan det være en god ide lige at møde med denne advokat og få en uforpligtende samtale, før du underskriver nogen kontrakt om ansættelsen. Det er nemlig meget vigtigt, at der er en god kemi mellem dig og din advokat. Og det er først noget, du kan få en bedre fornemmelse for, når du sidder foran denne advokat.

Skal du tænke på pengene?

Det kan godt gå hen og være dyrt at hyre en advokat. Men det kan faktisk også ende med, at du slet ikke skal betale for noget. Hvordan hænger det sammen?

Hvis du bliver anklaget af den danske stat og derefter bliver erklæret uskyldig i sagen, så er det den danske stat, som der skal betale for advokaten, som du måtte ansætte. Men hvis du til gengæld bliver erklæret skyldig, så må du selv hoste op med pengene.

I et vist omfang er det derfor også nødvendigt lige at lade pengene spille en rolle, når du leder efter en advokat.

 

Annonce