Socialt udsatte underviser faglærte

Velfærd

08/10/2013 10:42

Huset Zornig

En helt ny slags kurser vender nu op og ned på den generelle forståelse undervisning. På Lisbeth Zornig Andersens nye kurser er det nemlig dem, der har livserfaring på området, der skal undervise de faglærte.

En række nye kurser skal nu forberede blandt andet faglærte undervisere, socialrådgivere og pædagoger i mødet med og håndtering af socialt udsatte. Underviserne går under navnet ”livseksperter” og Lisbeth Zornig Andersen er selv en af dem. På kurserne kan man blandt andre møde »Helene, som har fået sine børn anbragt. Claudia, der blev misbrugt af sin stedfar, Bettina, hvis far blev dømt for overgreb mod hende. Og Sarah, der blev født med abstinenser, og som i teenageårene udviklede skizofreni,« skriver Huset Zornig om kurserne på hjemmesiden.

Ud over det, er et af de aktuelle kurser suppleret af advokat Gry Rambusch, og et andet af socialpædagog og coach Karen Gjesing.

Kurserne har fokus på emner som plejefamilier, anbringelser og overgreb mod børn. Et af kurserne, som afholdes af Lisbeth Zornig Andersen, går blandt andet i dybden med de mekanismer der eksisterer i et barn, som udsættes for seksuelle overgreb. Hun har selv været udsat for overgreb gennem sin barndom.

»Konsekvenserne fortsætter langt ind i barnets voksne liv,« fortæller Lisbeth Zornig Andersen og fortsætter: »På det her kursus vil der være en række case-personer, som i samarbejde med mig, vil klæde deltagerne på, i forhold til at spotte og hjælpe det krænkede barn«.

I et andet kursus fortæller Lisbeth Zornig Andersen, om hvordan det er at være medlem af en udsat familie, samt hvordan udfordringerne her skal håndteres. Og i en mentoruddannelse ruster Lisbeth Zornig Andersen sammen med konsulent på socialt udsatte området Bettina Smed faglærte i, hvordan man samarbejder med og forstår socialt udsatte i en arbejdssituation.

»Kurset skal være med til at bryde fordommene ned, og hjælpe ledere og medarbejdere til at arbejde bedre sammen med udsatte. Vi vil gerne hjælpe socialt udsatte på vej mod at blive solid arbejdskraft for det danske samfund,« mener Lisbeth Zornig Andersen.

Formålet med kurserne er af forbedre arbejdet med Danmarks socialt svageste og gøre livet lidt bedre for socialt udsatte, ved at oplyse om områdets problemstillinger gennem erfaringer fra livseksperter på socialområdet.

Huset Zornig tilbyder også studie- og fripladser. Det og de forskellige kurser, findes der mere information om på www.husetzornig.dk eller kontakt [email protected]. Her kan du få information om tilmelding.

 

Mest Læste

Annonce