- Udspillet på 2 er alt, alt for lidt. Det vil få en virkning lig med nul, siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

900 elever klarer ikke nye karakterkrav til gymnasiet

Politik

29/10/2013 13:42

Freja Eriksen

Kravet om mindst 2 i dansk og matematik for adgang til gymnasiet er alt for lavt sat, mener Dansk Folkeparti.

Omkring 900 folkeskoleelever vil fremover ikke kunne komme i gymnasiet, fordi de har for lave karakterer i dansk og matematik. 

Sådan bliver virkeligheden, hvis regeringens nye reform af erhvervsuddannelserne bliver gennemført, skriver Politiken på baggrund af nye tal fra Undervisningsministeriet, som Dansk Folkeparti har bedt om at få.

En del af formålet med reformen er at lokke flere fra de gymnasiale uddannelser til erhvervsuddannelserne. 

Derfor indeholder reformen et forslag om at kræve et gennemsnit på mindst 2 i dansk og matematik ved folkeskolens afsluttende prøver for at komme i gymnasiet.

Samme krav skal gælde for erhvervsskolerne, men her er der andre muligheder for at blive optaget. Det vil betyde, at to procent af gymnasieeleverne - svarende til 900 ud af 45.000 - vil falde for adgangskravet.

- Udspillet på 2 er alt, alt for lidt. Det vil få en virkning lig med nul. Derfor skal vi op på et snit på mindst 7, hvis vi skal have færre til at gå i gymnasiet og flere til at tage en erhvervsuddannelse, siger Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen.

Han henviser til, at 7 vil betyde, at 40 procent af de elever, der i dag kommer i gymnasiet, vil blive siet fra.

Også Venstre mener, at 2 er for lavt, men vil ikke nu lægge sig fast på, om det skal være 7.

I sommer valgte 18 procent af folkeskoleeleverne en erhvervsuddannelse, mens 73 procent gik mod gymnasiet.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce