ADHD-Formand: Jobcentre mangler viden om ADHD

Velfærd

23/10/13 7:19

Voksne med ADHD savner viden og forståelse på jobcentrene.

Det skriver DR Syd i dag.

Det mener formanden for ADHD-foreningen, der dagligt er i kontakt med voksne med ADHD, Jette Myglegaard:

- Mange af de her med ADHD er jo centreret omkring jobcentrene, som jo skal hjælpe folk med at få et job. Og derude der mangler der rigtig meget viden omkring, hvad er det, der skal sættes ind med i forhold til at støtte de her mennesker med ADHD, siger Jette Myglegaard til DR Syd.

Antallet af voksne i alderen 20-64 år i Region Syddanmark, der får ADHD-medicin er femdoblet over de seneste seks år, viser tal fra Statens Serum Institut.

Alligevel er der ikke ændret meget på forståelsen af ADHD, eller hvordan man bedst håndterer voksne med ADHD hos jobcentrene, fortæller Jette Myglegaard:

- Hvis der er en accept og en forståelse for, at man faktisk ikke kan, så er der jo også en anerkendelse af, at her bliver vi nødt til at gøre noget. Og den mangler i høj grad ude i det sociale system og særligt også i jobcentrene.

I Aabenraa Kommune er man opmærksom på, at det kan være svært at koncentrere sig og holde fokus, når kroppen er fyldt med uro, og tankerne flyver afsted. Derfor forsøger jobcenteret i Aabenraa Kommune nu at hjælpe en gruppe ADHD-ramte mellem 18 og 30 år med et særligt kursus.

Her får de hjælp til at lære at leve med sygdommen, fortæller fagkoordinator på jobcenteret i Aabenraa, Tine Frederiksen:

- De vil blandt andet lære noget om konflikthåndtering, hvad der kan hjælpe dem med den motoriske uro, de ofte har og deres temperament og humørsvingninger. De vil også få hjælp til noget hukommelsestræning og hjælp til læse- og skrivevanskeligheder, siger Tine Frederiksen til DR Syd.

For når man kæmper med humørsvingninger, rastløshed og koncentrationsbesvær, så kræver det ekstra hjælp at overvinde sine problemer, siger Tine Frederiksen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.