ADHD-Formand: Jobcentre mangler viden om ADHD

Velfærd

23/10/2013 09:19

Voksne med ADHD savner viden og forståelse på jobcentrene.

Det skriver DR Syd i dag.

Det mener formanden for ADHD-foreningen, der dagligt er i kontakt med voksne med ADHD, Jette Myglegaard:

- Mange af de her med ADHD er jo centreret omkring jobcentrene, som jo skal hjælpe folk med at få et job. Og derude der mangler der rigtig meget viden omkring, hvad er det, der skal sættes ind med i forhold til at støtte de her mennesker med ADHD, siger Jette Myglegaard til DR Syd.

Antallet af voksne i alderen 20-64 år i Region Syddanmark, der får ADHD-medicin er femdoblet over de seneste seks år, viser tal fra Statens Serum Institut.

Alligevel er der ikke ændret meget på forståelsen af ADHD, eller hvordan man bedst håndterer voksne med ADHD hos jobcentrene, fortæller Jette Myglegaard:

- Hvis der er en accept og en forståelse for, at man faktisk ikke kan, så er der jo også en anerkendelse af, at her bliver vi nødt til at gøre noget. Og den mangler i høj grad ude i det sociale system og særligt også i jobcentrene.

I Aabenraa Kommune er man opmærksom på, at det kan være svært at koncentrere sig og holde fokus, når kroppen er fyldt med uro, og tankerne flyver afsted. Derfor forsøger jobcenteret i Aabenraa Kommune nu at hjælpe en gruppe ADHD-ramte mellem 18 og 30 år med et særligt kursus.

Her får de hjælp til at lære at leve med sygdommen, fortæller fagkoordinator på jobcenteret i Aabenraa, Tine Frederiksen:

- De vil blandt andet lære noget om konflikthåndtering, hvad der kan hjælpe dem med den motoriske uro, de ofte har og deres temperament og humørsvingninger. De vil også få hjælp til noget hukommelsestræning og hjælp til læse- og skrivevanskeligheder, siger Tine Frederiksen til DR Syd.

For når man kæmper med humørsvingninger, rastløshed og koncentrationsbesvær, så kræver det ekstra hjælp at overvinde sine problemer, siger Tine Frederiksen.

Mest Læste

Annonce