Benedikte Kiær borgmesterkandidat i Helsingør

30/08/2012 00:34

Ritzau

Tidligere socialminister Benedikte Kiær vinder barsk konservativt kampvalg i Helsingør forud for kommunalvalg.

Onsdag aften står det klart, at det bliver Benedikte Kiær, som skal være De Konservatives spidskandidat ved kommunalvalget i november 2013. Det skriver Helsingør Dagblad.
Ved en ekstraordinær generalforsamling hasteindkaldt for at så hurtigt som muligt at stoppe den interne strid om at stå øverst på C-delen af stemmesedlen næste år valgte flertallet af de fremmødte medlemmer af partiets Helsingør-vælgerforening at pege på Kiær.
Valget stod mellem tidligere borgmester Per Tærsbøl, det erfarne byrådsmedlem Malene Carmel, ordfører for den konservative byrådsgruppe i årevis, og folketingsmedlemmet Kiær.
Hun forlod i 2010 som nyvalgt Helsingør Byråd efter kun et par måneder, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen gjorde hende til socialminister.
Generalforsamlingen i Helsingør Hallen endte med en klar sejr til Benedikte Kiær. Malene Carmel fik halvt så mange stemmer, mens Per Tærsbøl kun fik en håndfuld.
42-årige Benedikte Kiær blev præsenteret i Helsingør Dagblad for et par måneder siden som vælgerforeningsbestyrelsens kandidat.
Det forargede Malene Carmel, som dengang forklarede, at bestyrelsen indtil da havde givet hende løfte om posten som borgmesterkandidat.
/ritzau/
 

Mest Læste

Annonce