Bent Hansen sætter punktum for 35 år med regionspolitik

Politik

03/1/17 7:57

Nick Allentoft

Bent Hansen siger i år farvel til regionspolitik, som har fyldt hverdagen i næsten 35 år.
Formand for Danske Regioner og Region Midtjylland 68-årige Bent Hansen (S) genopstiller ikke til regionsrådsvalget i år.   Det har ikke været en nem beslutning at trække stikket til politik, lyder det fra regionsrådsformanden.   - Politik har været mit liv, og jeg brænder for at gøre en forskel på de områder, jeg arbejder med. Det med at skulle slippe et helt arbejdsliv som amtsborgmester og regionsformand er svært, siger Bent Hansen.   En af årsagerne til, at den 68-årige regionsformand ikke genopstiller, er, at han ikke kan se sig selv sidde som formand for regionsrådet som 73-årig, fortæller han.

- Jeg trækker mig nu, mens jeg stadig synes, at jeg er helt på toppen. Jeg ville ikke kunne lide at stille op og vide, at jeg ville trække mig midt i perioden og skulle lyve om det over for pressen, siger han. 

Bent Hansen blev valgt ind i det daværende amtsråd i Viborg i 1982. Siden blev han amtsborgmester fra 1990.   Da amterne blev nedlagt i 2006 og erstattet af regionerne, fortsatte Bent Hansen i spidsen for Region Midtjylland. Tilmed blev han valgt som formand for regionernes sammenslutning, Danske Regioner.   Når han til november stopper som formand for regionsrådet, kan han se tilbage på 35 år med regionspolitik.   - Jeg har ikke nogen masterplan for, hvad der skal ske nu. Men jeg håber og tror på, at der kommer nogle spændende udfordringer, som jeg kan fylde min hverdag med. Men ikke med noget, der er så hektisk som politik, siger Bent Hansen.   Regionsformanden tilføjer, at han også glæder sig til at kunne bruge mere tid med sin familie, særligt sine syv børnebørn.   Bent Hansen lægger ikke skjul på, hvem der er hans personlige favorit som arvtager - den 35-årige regionsrådskollega Anders Kühnau (S), der steg i graderne, da han i efteråret rykkede op som 1. næstformand i regionsrådet.   Bent Hansen understreger dog over for Viborg Stifts Folkeblad, at det er en demokratisk proces, der skal afgøre partiets valg af kandidat til posten som regionsrådsformand.   BLÅ BOG: Fra amtsborgmester til regionernes førstemand Navn: Bent Hansen. Alder: 68 år. Fødested: Them.   Søn af banearbejder Åge Hansen og stationsbestyrer Nicoline Hansen.   Uddannelse: Uddannet cand.mag. i samfundsfag og historie fra Aarhus Universitet i 1976.   Karriere: Fra 1978 til 1990 var han ansat som gymnasielærer ved Viborg Katedralskole.   I 1982 blev han valgt ind i Viborg Amtsråd for Socialdemokratiet. Fra 1990 og frem til amternes nedlæggelse i 2006 var han amtsborgmester i amtsrådet i Viborg.   Fra 2006 blev han valgt som formand for Region Midtjylland. Samtidig blev han valgt som formand for regionernes sammenslutning, Danske Regioner.   Bopæl: Højbjerg ved Aarhus.   Kilder: Denstoredanske.dk, Region Midtjylland, Ritzau   /ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce