Børnecheck: V og K kræver temposkift hos ministeren

Velfærd

14/04/2014 09:32

Den konservative Brian Mikkelsen vil have regeringen op i fart i forhandlinger om børnechecken.

De Konservative kommer med et klart krav, når partiet mandag klokken 10 møder op hos skatteminister Morten Østergaard (R) sammen med oppositionskollegerne fra Venstre for at forhandle om tildelingen af børnepenge til borgere fra andre EU-lande.

Partiets skatteordfører, Brian Mikkelsen, vil have ministeren til at komme med konkrete fremskridt frem for det "fodslæbende" tempo, han oplever i øjeblikket i de langstrakte forhandlinger.

- Vi forlanger, at der kommer nogle konkrete svar i forhold til nogle af de konkrete værn, vi har præsenteret for regeringen. Frem til nu har de bare plaffet hele vores palet af initiativer ned.

- Nu handler det om, at vi sætter os konstruktivt sammen, og det må regeringen jo spille med på, siger Brian Mikkelsen.

Der har været en lang række forhandlingsmøder, men der mangler endnu at komme det endelige gennembrud, så man kan nå til enighed om, hvornår borgere fra andre EU-lande kan få udbetalt børnepenge, når de arbejder i Danmark.

Ifølge regeringen er det hidtidige optjeningsprincip, som først giver fuld ret til børnecheck efter to års ophold i Danmark, i strid med EU-retten.

Både Venstre, Konservative, Enhedslisten og Dansk Folkeparti har ønsket en form for værnsregler, og det er her, stridspunktet står.

Regeringen er mere eller mindre enige med SF, Venstre og Konservative om, at udbetalingen skal være bagudrettet, og at børnechecken skal fordeles på begge forældre, men det rækker ifølge Brian Mikkelsen ikke til en aftale.

- Vi må gå ud fra, at regeringen gerne vil løse det, siden de bliver ved med at indkalde os til møde, og jeg synes også, at de har bevæget sig de seneste måneder.

- Jeg forventer, at vi kommer til at snakke om fradragsmodeller, indeksering og muligvis optjeningsprincip ligesom i Storbritannien, siger han inden mandagens forhandlinger.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce