ormanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Elisa Bergmann

Bupl: Regeringen er ikke i mål med børnepakken

Politik

21/05/2015 15:15

Suleman Haider

Det er bekymrende, at kommunerne selv kan forvalte pengene fra børnepakken, siger pædagogernes formand.

- Pædagogerne kan ikke, når de står med 10 eller 20 børn, give mere kvalitet, end de gør i forvejen. Det er afgørende, at der kommer en løsning på det problem, og det synes jeg ikke, man er i mål med.

Sådan siger formanden for Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund (Bupl), Elisa Bergmann, efter regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen torsdag har fremlagt børnepakken "En god start på livet for alle børn".

Læs også: Opråb fra BUPL: Det går den forkerte vej i folkeskolen

Pakken er ifølge Elisa Bergmann både ambitiøs og har gode elementer i sig. Men det bekymrer hende, at pakken ikke indeholder minimumnormeringer, som garanterer et vist antal pædagoger per barn i daginstitutionerne.

- Jeg er rigtig glad for, at der er nogle penge med, men jeg er bekymret for, at kommunerne selv kan bestemme, hvordan de vil bruge pengene, siger hun.

Ifølge Elisa Bergmann er der i dag for stor forskel på normeringerne fra kommune til kommune, og det giver nogle "sorte huller", som hun siger, hvor nogle kommuner har svært ved at give den samme kvalitet og have de samme normeringer som andre.

- Jeg havde jo gerne set, at der havde været en ambition om minimumnormeringer, for det er den eneste måde, vi kan lukke de her sorte huller. Det gør man ikke med det her forslag, og det er jeg bekymret over, siger hun.

Hun er bekymret for, at børn, der er født i kommuner med færre penge, får en dårligere start på livet end børn, der er født i rigere kommuner.

- Det kan ikke nytte noget, at et barn, der er født i et forkert postnummer så at sige, ikke har de samme muligheder som et barn i en kommune, som har orden i økonomien og har råd til at være ambitiøs på det her område, siger hun.

Det er målet, at børnepakken skal give 3000 flere pædagoger og medhjælper i 2020.

 

Mest Læste

Annonce