Busselskab vil drive færgerute på Kattegat

Infrastruktur

17/01/2015 13:38

Nick Allentoft

Busselskab vil også stå for færgedrift, og Odden-Ebeltoft er god mulighed, mener busdirektør.

Sejlruten mellem Sjællands Odde og Ebeltoft bliver måske reddet på målstregen.

Mols-Linien, der har sejlet ruten mellem Sjællands Odde og Ebeltoft har meddelt, at det ikke er rentabelt at sejle på helårsbasis. Derfor vil rederiet fra april kun sejle på ruten om sommeren og i weekender. Der er simpelthen for få passagerer, lyder forklaringen.

Læs også: Erhvervsfolk vil have nyt rederi på færgerute

Men nu ser det ud til, at danskerne igen kan sejle fra Sjælland til Jylland også på hverdage, skriver DR P4 Østjylland.

Busselskabet Rød Billet er interesseret i at fortsætte færgesejladsen mellem Ebeltoft og Odden, når Mols-Linien lukker for færgedriften på ruten på hverdage.

Rød Billets direktør, Thomas Hintze, driver i forvejen en række lavprisbusruter i Danmark, og han kan sagtens se forretningsmuligheder i udvide aktiviteterne til færgesejlads mellem Ebeltoft og Odden.

- Vi har det seneste års tid kigget på mulighederne for færgedrift i Danmark, og Ebeltoft-Odden ser vi som et knudepunkt i Danmark, så det ser vi bestemt som en mulighed, siger Thomas Hintze til DR P4 Østjylland.

Han er ikke bekymret over, at Mols-Linien lukker færgeforbindelsen på hverdage, fordi ruten ikke er rentabel i dette tidsrum.

- Det kan tænkes, at man skal sejle med andre færger, som er mere økonomiske og har færre passagerer med, og det kan være, man skal sejle på andre tidspunkter, end Mols-Linien gør i øjeblikket, siger Thomas Hintze til radioen.

Formanden for Djurslands Erhvervsråd, Ole Sørensen, hilser initiativet velkommen.

- Det er glædeligt, at der er andre aktører på banen. Jeg synes, at Mols-Linien har vist, at de ikke er interesseret i at fastholde færgetrafik på Ebeltoft-Odden forbindelsen, siger han til DR P4 Østjylland.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce